Torun şikayeti sigara bıraktırdı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Torun şikayeti sigara bıraktırdı

Torun şikayeti sigara bıraktırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Nisan 2017 Cuma - 08:21Güncelleme: 21 Nisan 2017 Cuma - 08:21
Torun şikayeti sigara bıraktırdı

Sağlığa zararlarını bildiği halde yıllarca sigara içti. Ama torununun “kokuyorsun” diyerek kendisine sarılmaması tiryakilikten vazgeçmesini sağladı.

Saadet Erikoğlu İlkokulu’nda, “Daha Sağlıklı Bir Yaşam” projesi kapsamında sigarayı bırakan öğrenci velileri için ödül töreni düzenlendi. Törene Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Yeşilay Denizli Şubesi Şube Başkanı Bünyamin Yakar, okul müdürleri, öğrenci ve velileri ile birçok kişinin sigara bırakmasına yardımcı olan Mehmet Tok katıldı.

60 VELİ SİGARA BIRAKTI

Okul Müdürü Mehmet Çimen, törende yaptığı konuşmada, doğa yürüyüşü, sağlıklı beslenme gibi birçok etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinlikleri taçlandırmak için öğrenci velilerine yönelik sigarayı bırakma kampanyasını başlattıklarını, beklentilerinden çok daha fazla katılımın olduğunu ve kampanya sayesinde 60 öğrenci velisinin sigarayı bıraktığını belirtti.

TORUNUN TEK SÖZÜ YETTİ

Torunu Beliz Cansız sayesinde sigarayı bırakan Fevzi Çetinkaya ise, sarılmak istediğinde kötü kokudan dolayı torununun kendisine sarılmadığını, bu durumdan çok rahatsız olduğunu, hem torunu hem de sağlığı için sigarayı bırakma kararı aldığını söyledi.

KIZI İÇİN SİGARAYI BIRAKTI

Bir diğer öğrenci velisi Emine Ayhan da, kendisine “kızın için nelerden vazgeçebilirsin?” diye sorulduğunda “onun için her şeyden vazgeçebileceği” yanıtını verdiğini, okulun kampanyası sayesinde sigarayı bıraktığını ifade etti.

MUHTARDAN SÖZ ALDI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan ise, okul yönetimine ile öğrenci velilerine başarılı ve anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, sigara içen Mahalle Muhtarı Cavit Tığraklı’dan sigarayı bırakacağına dair söz aldı.

KAMPANYA YAYGINLAŞTIRILACAK

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu da, tüm çabalara rağmen sigara kullanımında, özellikle de genç nüfusta artış olduğuna dikkat çekerek, Saadet Erikoğlu İlkokulu’nda başlatılan kampanyayı çok önemsediğini ve ilçe geneline yayacaklarını kaydeti.

KUMBARASINI HEDİYE ETTİ

Kampanyaya destek vermek için törene katılan Mehmet Tok da, 2009 yılında sigarayı bıraktığını, 8 yılda her gün sigara parasını kumbaraya atarak 70 bin lira biriktirdiğini söyledi ve yanında getirdiği kumbarayı sigarayı bırakan Fevzi Çetinkaya’ya hediye etti.