Tehlikeli madde taşımacılığı yapan şoförlere eğitim – D20Haber
28.05.2024, Salı
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Tehlikeli madde taşımacılığı yapan şoförlere eğitim

Tehlikeli madde taşımacılığı yapan şoförlere eğitim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2018 Perşembe - 16:18Güncelleme: 22 Şubat 2018 Perşembe - 16:21
Tehlikeli madde taşımacılığı yapan şoförlere eğitim

Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği, Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) koordinatörlüğünü üstlendiği projeyle tehlikeli madde taşımacılığı yapan Türk ve Avrupalı şoförler, yenilikçi eğitim yöntemleri kullanılarak eğitimden geçecek. Eğitim alacak şoförlere proje bütçesinden günlük hibe verilecek.

Erasmus+Ana Eylem 2 ‘Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği-Mesleki Eğitimde Stratejik Ortaklıklar projesi kapsamında, “Tehlikeli Madde Taşımacılığı Yapan Şoförlerin Uzaktan Web Tabanlı Uygulamalarla Eğitimi” projesi PAÜ koordinatörlüğünde hayata geçiriliyor. Projenin ilk toplantısı, PAÜ’nün ev sahipliğinde Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Zerrin Boztaş, Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan ve proje ekibi ile proje ortağı olan ülkelerin kurum temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, Erasmus eğitim programı kapsamında düzenlenen bu projenin büyük önem taşıdığını söyledi. Aydın, “Üniversitemiz ve ülkemiz adına verimli olacak bir eğitim sürecini hep birlikte göreceğiz. Üniversitemizin bu tür projelerin içinde yer almasından dolayı mutluyum. Proje yöneticisi ve ekibi ile proje ortaklarına başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Zerrin Boztaş ise, “Tehlikeli malların karayolu ile uluslararası taşımacılığına ilişkin mevcut bir Avrupa anlaşmamız var ve bu anlaşmayla sürücülerimiz SRC 5 mesleki yeterlilik belgesini almak zorunda. Bu belgenin yenileme süreçlerinde eğitimlerinin uzaktan eğitim modülüyle yapılması hususunda hayata geçirilecek olan projede paydaş durumundayız. Böyle bir projede yer almaktan çok mutluyuz. Şoförlerimize mesleki hayatlarında kolaylık sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haberin DevamıReklam




Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin 3 yıllık bir çalışmanın sonucunda kabul edildiğini ve hibe desteği kazandıklarını belirten Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan da şunları söyledi:

“Pamukkale Üniversitesi’nin yürütücülüğünde Avusturya, İtalya ve İsviçre’den ortaklarımız var. Ayrıca Türkiye’den Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile birlikteyiz. Proje konumuz, Tehlikeli Madde Taşımacılığı Yapan Şoförlerin Uzaktan Web Tabanlı Uygulamalarla Eğitimi. Bu konuda öncelikle Avrupa ve Türkiye’de ki güncel durumu ve şoförlerin ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Daha sonra ağır şartlarda çalışan şoförler için sürekli almaları ve yenilemeleri gereken belgeler konusunda uzaktan eğitimle yardımcı olacağız. Geliştirdiğimiz uzaktan öğrenme araçları sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da yaygın bir şekilde kullanılacak. Bu eğitimler iki kademeden oluşacak ve yaklaşık 1 hafta sürecek. Eğitime katılan şoförlere proje bütçesinden hibe verilecek.”

PAÜ’nün proje lideri olduğu ve toplamda 208 bin 770 euro bütçesi olan projenin ortakları arasında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, Training 2000 Psc (İtalya), CNA Associazione Provinciale Di Pesaro E Urbino (İtalya) ve MAG Prenner & Partner Gmbh (Avusturya) kuruluşları yer alıyor.

PAÜ proje ekibi Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan, Doç. Dr. Zeha Yakar, Okt. Meltem Balaban, Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ, Prof. Dr. Ömer Altan Dombaycı ve Araş. Gör. Dr. Yavuz Kaplan’dan oluşuyor.