Sel mağduru aileye devlet sahip çıktı – D20Haber
20.05.2024, Pazartesi
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Sel mağduru aileye devlet sahip çıktı

Sel mağduru aileye devlet sahip çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Eylül 2017 Perşembe - 08:58Güncelleme: 7 Eylül 2017 Perşembe - 08:58
Sel mağduru aileye devlet sahip çıktı

Serinhisar İlçesi’nde geçen hafta yaşanan sel felaketinde evleri oturulamaz hale gelen Tahmaz Ailesi’ne devletin yardım eli uzandı. İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bir eve yerleştirilen ailenin eşyaları yenilendi.

Serinhisar’da yaşanan afet sonrası ilçeye giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, selin zarar verdiği 2 mahalle ile buralardaki evlerde incelemelerde bulunmuştu.

İncelemeleri sırasında selin zarar verdiği Tahmaz Ailesi’nin oturulamayacak haldeki evini gören Bakan Zeybekci ve Vali Karahan’ın talimatıyla yardım için harekete geçildi. Ayşe Tahmaz ve birlikte yaşadığı ailesi, önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bulunan bir eve yerleştirildi. Daha sonra da mobilyadan mutfak malzemelerine kadar evin eşyaları sağlandı.

Haberin DevamıReklam




Sel mağduru aileye devlet sahip çıktı

AİLEYE PREFABRİK EV YAPILACAK

Bu arada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, belediye tarafından ya da başka bir şekilde temin edilecek bir arsa üzerine prefabrik bir ev yaparak ailenin kalıcı ikametine kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. Ailenin kalıcı eve geçişine kadar yerleştirilen geçici evin kirası da vakıf tarafından karşılanacak.

Sel mağduru aileye devlet sahip çıktı