Sabiha Nine inekleri ile mutlu bir bayram geçiriyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Sabiha Nine inekleri ile mutlu bir...

Sabiha Nine inekleri ile mutlu bir bayram geçiriyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2020 Cumartesi - 10:38Güncelleme: 1 Ağustos 2020 Cumartesi - 10:38
Sabiha Nine inekleri ile mutlu bir bayram geçiriyor

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, uçuruma düşerek telef olan ineğinin ardından döktüğü gözyaşı ile Türkiye’nin gündemine oturan 71 yaşındaki Sabiha Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı ile hayırseverlerin devreye girmesiyle kendisine verilen inek ve buzağı ile mutlu bir Kurban Bayramı geçiriyor.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yaşanan olayda, ilçenin Altındere Mahallesi'nde yaşayan Sabiha Özel’in otlatmak için meraya götürdüğü ineği bir anda uçurumdan düşerek telef olmuştu. Yaşlı kadının çocuğu gibi sevdiği ineği telef olunca feryat edip, gözyaşlarına boğulması sosyal medyada paylaşılmış, Özel’in gözyaşlarını gören birçok kurum ve hayırsever harekete geçerek yaşlı kadına 6 inek almıştı. Olayın ardından tek odalı evinde yaşamını sürdüen Özel, bayramda çocuğu gibi sevdiği inek ve buzağılarıyla vakit geçiriyor.

İNEKLERİ ÇOCUKLARI GİBİ SEVİYOR

Türkiye gündemine oturan Sabiha Özel, “Yem ve saman için harçlığım yok. Yem ve saman almak için bir tanesini sattım. Ara sıra canım sıkıldığı için dağlara gidiyorum. 3 tane burada var, 2 tane de buzağı ve 2 tane yavru var. Toplam 7 tane hayvanım var. Herkes evladını sevmez mi? Sever. Günün nasıl geçtiğini ben de bilmiyorum. Hayal gibi. Dağa gittiğim zaman sıcakta hasta oluyorum” dedi.

DENİZLİ (İHA)