Prof. Dr. İşler: Atatürk 2017’de bile anlaşılamamış görünüyor – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Prof. Dr. İşler: Atatürk 2017’de bile...

Prof. Dr. İşler: Atatürk 2017’de bile anlaşılamamış görünüyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2017 Salı - 18:23Güncelleme: 14 Kasım 2017 Salı - 18:23
Prof. Dr. İşler: Atatürk 2017’de bile anlaşılamamış görünüyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, 207 yılında bile Mustafa Kemal Atatürk’ün ne yapmak istediğinin ve hedeflerinin iyi anlaşılamadığının görüldüğünü söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında “Devlet Kurucusu Bir Portre: Atatürk” konulu panel düzenlendi. Panelin açılışında konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, sürekli akılda tutulması gereken en önemli devlet adamlarından birisi olan Atatürk’ü sevmek ve anlamak için belli bir zaman dilimine ihtiyaç olmadığını, Atatürk’ün sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın takdir ettiği, evrensel nitelikleri sahip bir devlet adamı ve bir lider olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlamaya çalışmamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İşler, “Öyle görünüyor ki 2017 yılında bile Mustafa Kemal Atatürk’ün ne yapmak istediği, neleri hedeflediği tam olarak hala anlaşılamamış gibi görünüyoruz. Ama yavaş yavaş anlıyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığımız ve sevgimiz giderek büyüyor” dedi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Tarih Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Haytoğlu ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün hem asker hem devlet adamı olarak tarihe adını yazdıran nadir isimlerden birisi olduğunu ifade etti.

Panelistlerden Doç. Dr. Durmuş Akalın, Atatürk’ün farklı ülkelerde gelişen demokrasi akımlarını ele alıp Türkiye’ye uyarladığını söyledi.

Doç. Dr. Umut Karabulut da Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi kendini geliştirmiş bir insan olduğunu, Kurtuluş Savaşı öncesi Trablusgarp gibi yer aldığı farklı savaşların askeri anlamda kendisine büyük kazanımlar sağladığını belirtti.