Prof. Dr. Ergur: Günlük yaşamda birer masalcıyız – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Prof. Dr. Ergur: Günlük yaşamda birer...

Prof. Dr. Ergur: Günlük yaşamda birer masalcıyız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2018 Perşembe - 13:31Güncelleme: 8 Mart 2018 Perşembe - 22:51
Prof. Dr. Ergur: Günlük yaşamda birer masalcıyız

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur, bireylerin günlük yaşamda birer masal anlatıcı olduğunu belirtti.

PAÜ Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur’un konuşmacı olarak katıldığı “Size Masal Anlatayım mı?” adlı söyleşi, Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sosyoloji alanında lisans yapan, şiir ve hikâye kitapları yazan, birçok sosyal sorumluluk projelerine katılan Prof. Dr. Ergur, söyleşide masalla etkili anlatımdan örnekler verdi. Masalların sadece çocuklar için değil, aynı zamanda yetişkinler için de katkıları olabildiğini anlatan Prof. Dr. Ergur, masalcı yaklaşımla anlatımın bireylerin kendilerini günlük hayatta ifade etme, olayları algılama ve yorumlama yetilerine destek sağladığını söyledi.

Tüm bireylerin günlük hayatta aslında birer masal anlatıcı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur, bir eğitimci olarak anlatmak istenen konu hikayeleştirildiğinde o konun dinlenme oranının arttırdığını, daha çok ilgi çektiğini ve daha kolay anlaşılıp, zor unutulmasını sağladığını kaydetti.