Prof. Dr. Birışık: FETÖ/PDY din istismarı hareketidir – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Prof. Dr. Birışık: FETÖ/PDY din istismarı...

Prof. Dr. Birışık: FETÖ/PDY din istismarı hareketidir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Temmuz 2018 Cuma - 12:40Güncelleme: 20 Temmuz 2018 Cuma - 12:40
Prof. Dr. Birışık: FETÖ/PDY din istismarı hareketidir

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhamit Birışık, FETÖ/PDY’yi “açık bir din istismarı hareketi” olarak nitelendirdi.

Denizli Müftülüğü tarafından İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” konulu panel düzenlendi. Panele İl Müftüsü Mehmet Aşık, PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhamit Birışık, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil, Merkezefendi Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, Honaz Müftüsü Osman Aslan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Denizli İl Temsilcisi Fatih Gün, müftülük personeli, din görevlileri, Kuran kursu öğreticileri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

“TÜM DÜNYA DİN İSTİSMARININ KARANLIK YÜZÜNÜ GÖRDÜ”

İl Müftüsü Mehmet Aşık, paneldeki konuşmasında, “15 Temmuz gecesi, bu necip milletimizin maruz kaldığı işgal girişimi din kisvesine büründüğünü gördük. Sureti haktan görünen ama batıla hizmet eden FETÖ, imanımızı, ahlaki hassasiyetimizi, peygamber sevgimizi, zekât ve sadakamızı, kurbanlarımızı hâsılı tüm dini değer ve kavramlarımızı istismar etti. Kendi menfaati uğruna milletimizin varlığına, birlik ve beraberliğine, ülkemizin geleceğine kast etti. Rabbimize hamdolsun ki, 15 Temmuz hain darbe girişimi, Allah'ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesaretiyle bertaraf edilirken, tüm dünya din istismarının karanlık yüzünü görmüştür” dedi.

Aşık, gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mubah gören, dini ve dinî duyguları istismar eden, milletin zekâtını, sadakasını, kurbanını çalan, evladını elinden alan, dinin temel değerlerini ve kavramlarını tahrip eden, gayri İslami ve gayri ahlaki tutum ve davranışlarla fitne, fesat, yalan ve desiselerle kendine insan ve imkân devşiren, devletin tüm organlarına sızarak, milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışan ve son darbe girişimiyle millet tarafından suçüstü yakalanan FETÖ/PDY’nin dini bir oluşum olarak nitelendirilemeyeceğini, bu örgütün elebaşının da din âlimi ya da hoca efendi olarak kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

“İNSANLARI DİN VE ALLAH DİYEREK ALDATIYORLAR”

PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülhamit Birışık’da, “FETÖ/PDY açık bir din istismarı hareketidir” diyerek, şöyle devam etti:

“İslam’da davet, Allah’a ve Hz. Peygamber’in yoluna yapılır. Allah adı kullanılarak çeşitli kişilere, yapılara ve hiziplere yönelik davet, insanları din ve Allah diyerek aldatmaktır. Aslında bu örgüt, kendine özgü ve yeni bir oluşum olmadığını görüyoruz. Geçmişten günümüze dünyanın farklı bölgelerinde FETÖ benzeri yapılanmalar bulunmaktadır. Bir örnek vermek istiyorum. Hasan Sabbah, İsmaililik mezhebi inancına dayalı olarak oluşturduğu Haşhaşiler tarikatı ile tanınmış, Orta Çağ'ın en ilginçlerinden birisidir. Günümüzde ise FETÖ, DEAŞ, Boko Haram gibi terör örgütleri, hiyerarşik yapıları ve dış mihraklar tarafından korunup beslenmeleri ise ortak bir özellik olarak dikkat çekicidir. ‘Dinler arası diyalog’ ve ‘ılımlı İslam’ diyerek şaibeli girişimler başlatmış, pek çok sırlı ve gizemli ilişkiyle uluslararası dünyada Müslümanların aleyhine oluşturulan karanlık projelerin bir parçası olmaktan çekinmemiştir. Bugün FETÖ liderine ve ajanlarına sahip çıkanlar, o örgütü büyütüp yetiştirenlerdir.”

“FETÖ GİBİ ÖRGÜTLER MÜSLÜMANLIĞA ZARAR VERİYOR”

Merkezefendi Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla da dini kavramların istismarının bugün İslâm ümmetinin birlik ve beraberliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine dönüştüğünü, dini olduklarını ve İslâmı temsil ettiklerini söyleyerek bozgunculuk yapan, kan döken FETÖ gibi terör örgütlerinin en büyük zararı Müslüman toplumlara, birlik ve beraberliğe, geleceğe ve gençlere verdiğini söyledi.