PAÜ’deki panelde 15 Temmuz konuşuldu – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. PAÜ’deki panelde 15 Temmuz konuşuldu

PAÜ’deki panelde 15 Temmuz konuşuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Temmuz 2017 Cumartesi - 16:32Güncelleme: 15 Temmuz 2017 Cumartesi - 16:32
PAÜ’deki panelde 15 Temmuz konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) düzenlenen panelde, FETÖ’nün darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz çeşitli yönleriyle ele alındı. Konuşmacılardan Prof. Dr. H. Aliyar Demirci, darbe girişimiyle ilgili “15 Temmuz darbe teşebbüsü kirlenmiş yapıyı korumak üzere gerçekleştirilen şiddet eylemleridir. 15 Temmuz hasta bir tarafımızın dışa vurumu, tezahürü, dindar görünüp ahlaki kaygıları askıya almanın son noktası” yorumunu yaptı.

PAÜ’de, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” konulu panel düzenlendi. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Verim, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Honaz Kaymakamı Zafer Öz, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım İnce üstlenirken, Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Aliyar Demirci, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman İnan ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güney Çeğin konuşmacı olarak panele katıldı.

“AHLAKİ KURALLAR HİÇE SAYILDI”

Panelde, “15 Temmuzu’un Işığında Türkiye’nin Ahlak Meselesi” konulu bir sunum yapan Prof. Dr. H. Aliyar Demirci, “FETÖ terör örgütü, toplumsal hayatın her sahasına her parçasına girerken, orada tutunmak, varlığını ispat etmek ve orayı yönetmek adına o alanın yazılı yazısız ahlaki kurallarını ihtiyaç hissettiğinde çiğnemiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü, bu kirlenmiş yapıyı korumak üzere gerçekleştirilen şiddet eylemleridir. Son 30 sene içinde Gülen grubu, toplumsal hayatımızın her parçasına girmişken, her çeşit meşru, legal organizasyonu kurmuşken son kertede içinden bir suç örgütü de çıkardı. Üstelik kendi eylem biçimleri arasına bir darbeyi de dahil etti. 15 Temmuz hasta bir tarafımızın dışa vurumu, tezahürü, dindar görünüp ahlaki kaygıları askıya almanın son noktası2 dedi.

“DARBE KARŞITLIĞI KÜLTÜRÜ ÜRETİLMELİ”

Panelistlerden Prof. Dr. Süleyman İnan ise, “15 Temmuz’un Hatırlattığı Özümsenmeyen Demokrasi” konulu konuşmasında, toplumda darbe karşıtlığına yönelik bir kültürün üretilmesi gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Güney Çeğin de, devletlerin sadece ulusal varlıklar olmadığı, küresel düzene eklemlenmiş yapılar olarak kırılgan bir mevcudiyet gösterdiklerini ifade ederek, benzeri bir girişimin tekrar yaşanmaması, iç barışın sağlanması, her türden manevi istismarın devlet katlarından tasfiyesi için laikliğin güçlendirilmesi ve eğitim alanında makro reformlar yapılmasını önerdi.