PAÜ’de Çocuk İhmal ve İstismarı paneli – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. PAÜ’de Çocuk İhmal ve İstismarı paneli

PAÜ’de Çocuk İhmal ve İstismarı paneli

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mayıs 2017 Çarşamba - 17:48Güncelleme: 3 Mayıs 2017 Çarşamba - 17:48
PAÜ’de Çocuk İhmal ve İstismarı paneli

Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ege Kadın Buluşması ve TEV Denizli Şubesi işbirliğinde “Çocuk İhmal ve İstismarı” konulu bir panel düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Türkan Erdoğan yaptı. Panele konuşmacı olarak Ege Kadın Buluşması Denizli Sekreteryasından Seçil Tok, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez ve Avukat Jülide Keleş Yarışan katıldı.

Doç. Dr. Türkan Erdoğan, panel açılış konuşmasında, “Geçen yıl Uşak'ta düzenlenen 10. Ege Kadın Buluşmaları'nda alınan kararlardan biri, Çocuk İhmal ve İstismarı konulu panel etkinliklerinin Ege Bölgesi’nde iller bazında yaygınlaştırılmasıydı. Denizli'de devam etmekte olan bu etkinliğin beşincisini Ege Kadın Buluşması İl Sekreteryası ve TEV Vakfı Denizli Şubesi işbirliğinde bu kez üniversitemizde gerçekleştirdik. ‘Korkma, Konuş! Hep Birlikte Güçlüyüz’ sloganıyla başlattığımız bu etkinliklerin yoğun ilgi görmesi memnuniyet verici. Farkındalık oluşturma adına başlattığımız buluşmalar, katılımcı arkadaşlar ve izleyicilerle birlikte giderek daha güçlü bir bağ oluşturacağımıza işaret etmektedir” dedi.

Ege Kadın Buluşması Denizli Sekreteryası Seçil Tok,

Ege Kadın Buluşması’nın amacı ve faaliyetleri hakkında izleyicileri bilgilendirdi.

Çocuğa yönelik ihmal ve istismarın psikolojik yönleri üzerinde duran panelist Psikolog Şebnem Dal Üzülmez de ebeveynler, öğretmenler ve öğrenciler açısından istismar ve ihmal konusunun öğrenilmesinin önemi ve gereği üzerinde durdu. Çocuk ihmal ve istismarın etkileri, kısa ve uzun dönemde yarattığı sonuçlara değinen Üzülmez, ihmal ve istismarın nasıl fark edileceği, çocuğun nasıl korunacağı ve önleyici çalışmaların neler olabileceği hakkında bilgiler verdi.

Avukat Jülide Keleş Yarışan ise, yaptığı konuşmada “Çocukların korunması sadece adli sistemle, ceza yargılaması ile sağlamak mümkün değildir. 18 yaşından önce her bireyin çocukluğunu korumak tüm toplumun görevidir.

Mevzuatımız çocukları korumak, ihmal ve istismarı engellemek, failleri-suçluları cezalandırmak için yeterlidir. Yapmamız gereken çocuklarımız için onların yanında harekete geçmek ve sesleri olmaktır” açıklamasında bulundu.