PAÜ AMATEM’de hastalara cam tasarım etkinliği – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. PAÜ AMATEM’de hastalara cam tasarım etkinliği

PAÜ AMATEM’de hastalara cam tasarım etkinliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2018 Pazartesi - 15:04Güncelleme: 24 Eylül 2018 Pazartesi - 15:04
PAÜ AMATEM’de hastalara cam tasarım etkinliği

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi AMATEM Kliniği’nde yatan hastalara yönelik faaliyetler kapsamında cam tasarımı etkinliği düzenlendi. Ateş eşliğinde cama şekil veren hastalar, farklı bir gün geçirmenin güzelliğini yaşadı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi AMATEM Kliniği’nde yatan alkol ve madde kullanım bozukluğu tanılı hastaların psiko-sosyal rehabilitasyonu ve hasta-hasta, hasta-tedavi ekibi iletişimini güçlendirmek amacıyla cam tasarım etkinliği düzenlendi. Eğitim faaliyeti karma Tasarım Atölyesi’nden Ömür Duruerk tarafından verildi.

Faaliyetle ilgili açıklama yapan AMATEM Sorumlu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe Toker Uğurlu, “AMATEM’de yatan hastaların tedavisinde ilaç, psiko-eğitimler, psikoterapiler kadar psiko-sosyal rehabilitasyona yönelik etkinlikler oldukça önemli yer tutar. Bu tür etkinlikler hastaların birbirleri ile olan iletişimini güçlendirmenin yanı sıra tedavi ekibi ile olan güven ilişkisini de sağlamlaştırmaktadır. Bunun yanında hastaların yeni psiko-sosyal beceriler kazanmasına, sosyal açıdan düzelmeye, hastanın remisyon süresini uzatmaya, topluma entegre olması ve yaşamını yapılandırmasına doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlamaktadır. Kliniğimizde hastaların istek ve ihtiyaçlarına göre düzenli aralıklarla planlanan piknik, sinema, gezi, spor müsabakaları, klinik içi kahvaltı günleri gibi etkinliklere oldukça farklı bir etkinlik daha ekledik. Karma Tasarım Atölyesi’nin de katkılarıyla hastalarımıza tam gün cam atölyesi etkinliği yaptık. Etkinlik süresince hastalarımız cam boncuk, çiçek, nazarlık gibi ürünler ortaya çıkardılar. Böyle bir deneyimi ilk kez yaşayan hastalarımızdan oldukça güzel geribildirimler aldık” dedi.