Pamukkale Kaymakamlığı, teknoloji bağımlılığına dikkat çekti – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Pamukkale Kaymakamlığı, teknoloji bağımlılığına dikkat çekti

Pamukkale Kaymakamlığı, teknoloji bağımlılığına dikkat çekti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Haziran 2018 Cuma - 10:28Güncelleme: 8 Haziran 2018 Cuma - 10:29
Pamukkale Kaymakamlığı, teknoloji bağımlılığına dikkat çekti

Pamukkale Kaymakamlığı, “Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Projesi” ile teknoloji bağımlılığına dikkat çekti. Düzenlenen resim yarışmasına gönderilen eserler de açılan sergiyle beğeniye sunuldu.

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi’nce hazırlanan ve okullarda 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi boyunca uygulanan “Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Projesi”nde, ilçe ve ulusal düzeyde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Yarışmada, ortaokullararası resim yarışmasında samsun’dan İrem Bade Usta birinci, Rize’den Ali Paşa Öztürk ikinci, Samsun’dan Çağın Akay Yazıcı üçüncü oldu. Yarışmanın ikincisi Ali Paşa Öztürk, çizdiği resimle günümüz insanlarının teknolojiye bağımlılığına dikkat çektiğini ifade etti.

“BAĞIMLILIĞA KARŞI ÖNLEM ALACAĞIZ”

Pamukkale Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, ödül törenindeki konuşmasında, proje yürütme ekibine ve okullarda projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Erdoğan, “Hepimizin evladı var Öncelikle kendi evimizde teknoloji bağımlılığına karşı dikkatli olmalıyız. Sonra da her bir öğrencimizi kendi evladımız gibi benimseyerek, öğrencilere velilere bu bağımlılık hakkında bilgilendireceğiz ve tehlikelerine karşı önlemler alacağız. Sizler okullarda zaten çok güzel çalışmalar yürütüyorsunuz. Önümüzdeki dönemde de aynı heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

PAMUKKALE’DE NOMOFOBİ GÜNÜ

Kaymakam Balcıoğlu da Pamukkale eğitimdeki çalışmaları ile Türkiye’de görünür hale geldiğini söyleyerek, “İlk göreve başladığımda hayallerim vardı. Bu doğrultuda Kaymakamlığımızda öncelikle Proje Ofisimizi kurduk. Bağımlılık konusunda tütün bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı konularına öncelik vermemiz gerektiğine karar verdik. Proje Ofisinde projeleri hazırlayarak okullarımızda uygulamaya başladık. Projeye başladıktan sonra baktık ki sayın Cumhurbaşkanımızın teknoloji bağımlılığına dikkat çekmesi, bu konudaki talimatları ile 11 bakanlığımız ve Yeşilay’ın iştiraki ile Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu kurulduğunu gördük. Bu gelişmeler bizim var olan heyecanımızı azmimizi bir kat daha arttı ve 13 Mart tarihini ‘Pamukkale Nomofobi Günü’ ilan ederek nomofobiyi, yani teknolojik cihazlardan uzak kalma korkusunu ülke gündemine taşıyan ve bu konuya dikkat çeken ilk kurum olduk. Türkiye geneli ortaokullar arası resim yarışması düzenledik. Müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin sayesinde daha birçok başarılı çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

43 ÖĞRENCİ PSİKİYATRİYE SEVK EDİLDİ

Ödül töreninde, Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Projesi ile 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde okullarda yapılan çalışmaların sonuçları da paylaşıldı. Bu çalışmayla 2 bin 776 öğrencinin yaşıtlarına göre ek olarak desteklenmesi, 3 bin 933 velinin ise teknoloji kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi belirlendi. Ardından 2 bin 243 öğrenciye bireysel destek verildi, 474 öğrenci evinde ziyaret edildi, 454 öğrenciye psikolojik destek verildi, 43 öğrencinin psikiyatriye sevk edildi, bin 625 öğrenci ise çeşitli kurslara yönlendirildi. Aynı zamanda da her öğrencinin en az bir zeka oyunu öğrenmesi, ailesi ile birlikte evinde bu oyunları oynaması gibi faaliyetlerde gerçekleştirildi. Tüm bu çalışmaların sonucunda yapılan ankette a velilerde yüzde 21, öğrencilerde yüzde 18 iyileşme olduğu belirlendi.

SERGİ AÇILDI

Bu arada, yarışmada dereceye giren eserler, Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde açılan sergiyle beğeniye sunuldu.