Okul boyadı, kitap dağıttılar – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Okul boyadı, kitap dağıttılar

Okul boyadı, kitap dağıttılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Nisan 2017 Pazartesi - 18:08Güncelleme: 24 Nisan 2017 Pazartesi - 18:08
Okul boyadı, kitap dağıttılar

Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Denizli Yerel Kurulu’nun üyesi gençler, alkışlanacak bir projeye imza attı. Gençler, ellerine fırça alıp okul duvarlarını boyadı, yüzlerce çocuğun kitapla buluşmasını sağladı.

SİYAMDER Denizli Yerel Kurulu, “Şehirden Çıktım Köye” projesi kapsamında Pamukkale’nin Pınarkent Mahallesi’nde örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Şahinler İlkokulu’na giden grup üyeleri, kolları sıvayıp okulun duvarlarını baştan sona boyadı.

Okul bahçesinde düzenleme çalışması da gerçekleştiren grup üyeleri, çocuklara giyim eşyası, oyuncaklar ve beraberlerinde getirdikleri bin 700 kitabı Şahinler İlkokulu öğrencilerine dağıttı. Çalışma bitiminde de çocuklarla oyun oynadılar.

SİYAMDER gönüllüleri, etkinlik sonunda, "Gençlerin kendi şehirlerindeki köy okullarının eksikliklerini gidererek, sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefliyoruz. Bugün 42 gönüllümüz çalışmalarda yer aldı. Sabahın erken saatlerinde bir araya geldik ve gün boyu okulun daha önceden tespit edilen eksiklerini sistemli bir şekilde gidermeye çalıştık. Çocuklarla eğlenceli bir şekilde vakit geçirip, okulun temel ihtiyaçlarını karşıladık" açıklamasını yaptı.

Bugün burada yapılan çalışmanın sadece bir sosyal sorumluluk projesi olmadığını, geleceğimize yapılan bir yatırım olarak gördüklerini dile getiren SİYAMDER gönüllüsü gençler, "Bu bağlamda çocukların okula olan sevgisini arttırmak ve onlara vizyon katmak için buradayız. Köy okullarında sadece daha kaliteli fiziksel şartlar değil gülen yüzler de bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul boyadı, kitap dağıttılar