Nevruz bir dizi etkinlikle kutlandı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Nevruz bir dizi etkinlikle kutlandı

Nevruz bir dizi etkinlikle kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2018 Çarşamba - 13:57Güncelleme: 21 Mart 2018 Çarşamba - 13:57
Nevruz bir dizi etkinlikle kutlandı

Nevruz Bayramı, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bir dizi etkinlik ile kutlandı.

PAÜ Kınıklı Kampüsü’ndeki kutlamalara PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Ünal Bahadır Baylan ve öğrenciler katıldı.

Kutlama programı kortej yürüyüşü ile başladı. Mehter takımı eşliğindeki kortej yürüyüşüne çok sayıda öğrenci katıldı. Yürüyüşün PAÜ Rektörlüğü önünde tamamlanmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı’nın söylendi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından geleneksel Nevruz duası yapıldı ve protokol üyelerinin katılımı ile Nevruz ateşi yakıldı, demir dövme geleneğini yerine getirildi. Etkinliklerde Atlı Alpler gösteri sundu, konser verildi, yumurta boyama, çuvalla yumurta taşıma, halat çekme gibi yarışmalar yapıldı.



BAĞ: KARDEŞLİĞİN SİMGESİ

Düzenlenen etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Nevruzun eski gelenlerimizden biri olduğunu, aynı zamanda doğanın yeniden dirilişini simgelediğini dile getirdi. Nevruzun ayrıca, Türk Milleti’nin yeniden uyanışının, birliğinin, kardeşliğinin simgesi olduğunu belirterek, bu birliğin bundan sonra da bozulmamasını temenni etti.

ERDOĞAN: NEVRUZ BAHARIN MÜJDECİSİ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yaptığı açıklamada, Nevruz’un güzellik ve iyiliğin artıp pekiştiği bir dönem olmasını diledi. Erdoğan şunları kaydetti:

“Nevruz Bayramı, insanlara kışın bittiğini ve baharın geldiğini müjdelemektedir. Bu yeniden canlanmanın iki vazgeçilmez unsuru ise, orman ve sudur. Hayat kaynaklarımız arasında önemli yer tutan orman; erozyon, heyelan ve sel baskını gibi felaketleri önlemenin yanında canlılar için oksijen kaynağıdır. Orman köylülerimizin önemli geçim kaynakları arasında da yer alır. Orman ve orman ürünleri, üyelerimizin iştigal alanlarından biridir. Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı kereste ve orman ürünleri işkolunda yer alan üyelerimiz ile mobilyacılarımız, bu alanda çalışmaktadır. Ormanlarımızın korunması, tüm canlılar için büyük bir önem taşımaktadır. Yaşam kaynaklarımızdan bir diğeri de sudur. Suyun korunması ve temiz bırakılması da en az ormanlarımızın varlığı kadar önemlidir. Evimizde, bahçemizde veya işyerimizde su tüketirken tasarruflu davranmalı, gereksiz harcamalardan kaçınmalıyız. Çünkü su hayattır ve bu dünya bize atalarımızdan kalan bir miras değil, yeni nesillere ulaştırılması gereken bir emanettir. O nedenle, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız.”