Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Zeytinci vefat etti – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Zeytinci...

Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Zeytinci vefat etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2022 Cuma - 18:01Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma - 23:18
Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Zeytinci vefat etti

TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Zeytinci, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bir süredir yakalandığı kanser hastalığıyla mücadele eden ve tedavi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesine yatırılan Mimar Cüneyt Zeytinci’den acı haber geldi. Zeytinci, tüm çabalara rağmen yaşama tutunamadı.

Evli ve bir çocuk babası olan Zeytinci, üç dönem Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanlığı görevinde bulunmuş, daha sonra genel merkez yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş ve görev dağılımında genel başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti.

TAŞ ATÖLYELER İÇİN MÜCADELE VERDİ

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanlığı döneminde, bugün müze olarak kullanımına karar verilen taş binaların yıkılmasına karşı verdiği mücadeleyle de anımsanıyor. Koruma kararı kaldırılıp yıkılmak istenen yapılarla ilgili İdare Mahkemesine dava açılmasını sağlayan Zeytinci, mahkeme kararıyla kentin belleklerinden olan atölye binalarının ayakta kalmasını sağladı.

CENAZE TÖRENİ PROGRAMI BELLİ OLDU

Öte yandan, Zeytinci’nin cenaze programı belli oldu. İlk tören saat 13.00’de üç dönem başkanlığını yaptığı Mimarlar Odası Denizli Şubesinde gerçekleştirilecek. İkindi vakti de Yenişehir Atanur Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek.