Milyonlar her zaman mutlu etmiyor – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Milyonlar her zaman mutlu etmiyor

Milyonlar her zaman mutlu etmiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2017 Çarşamba - 06:40Güncelleme: 27 Aralık 2017 Çarşamba - 06:40
Milyonlar her zaman mutlu etmiyor

Milyonlar, yılbaşında Milli Piyango’nun talih kuşunun kendi başlarına konmasının, zengin olmanın hayalini kuruyor. “61 milyon lira tam ikramiye olmasa da çeyrek bilet ile 15 milyon 250 bin liraya da razıyım” diyenler, 15 lirayla milyoner olmanın peşinde. Peki, bu ikramiye zengin ettiklerinin hepsini mutlu etti mi?

Prof. Dr. Hatice Özyıldız Güz, vatandaşların çok büyük beklenti içine girmeleri halinde, bilete ikramiye isabet etmeyince aynı büyüklükte bir hayal kırıklığı yaşayacaklarını belirterek uyarıyor. Bir de ikramiyenin mutluluk getirmedikleri var. Onlardan birisi de Denizlili Mehmet Sarıoğlu.

Milli Piyango'dan 39 yıl önce büyük ikramiye kazanan Mehmet Sağıroğlu, 2008 yılında Sarayköy İlçesi'ne bağlı Tırkaz Köyü'ndeki barakasında, soğuktan donarak yaşamını kaybetti. Çiftçilik yapan Sarıoğlu, Milli Piyango'dan büyük ikramiyeyi kazanınca, İstanbul'a taşındı. Uzun yıllar İstanbul ve diğer büyük şehirlerde yaşayan Mehmet Sarıoğlu, kazandığı büyük ikramiyeyi 10 yılda bitirdi. Sonra da Tırkaz’a döndü ve bir barakada yaşamaya başladı ve bir gün o barakada cansız bedeni bulundu.

Yeğeni, ölümünün ardından yaptığı açıklamada, büyük ikramiye çıktıktan sonra amcasının yakasını şanssızlıkların bırakmadığını belirterek, “Amcam sefalet içinde öldü” demişti.

Kaynak: Hürriyet