Meşe palamutları toprakla buluştu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Meşe palamutları toprakla buluştu

Meşe palamutları toprakla buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ekim 2018 Pazar - 22:54Güncelleme: 28 Ekim 2018 Pazar - 22:54
Meşe palamutları toprakla buluştu

Denizli’nin Bekilli ilçesinde, Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Şefliği ile doğa sporları ve yürüyüş kulüpleri işbirliği yaparak, meşe palamutlarını toprakla buluşturdu.

Palamut ekimi etkinliği Bekilli’nin Poyrazlı Mahallesi kırsalında gerçekleştirildi. "Tohumdan Yaprağa, Doğaya Can Ver" adı altında düzenlenen etkinliğe Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK), Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MENDOSK), Nefes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu, Türkiye Ormancılar Derneği Denizli Şubesi, Dağ Arama Kurtarma (DAK), PAÜ Öğrenci Kulübü, PAÜ Erasmus Öğrenci Topluluğu ve TEMA Vakfı Denizli Temsilciliği adına bir grup gönüllü katıldı.

Çal Orman işletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Mühendisi Hayriye Ertuğrul, meşe ağacı ve meşe palamudu ekimi hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Daha sonra yaklaşık 100 kişilik katılımcı, alanda profesyonel olarak palamut ekimi yapan orman işçileri ve görevlilerinin kontrolunda önce meşe ağaçlarından palamut topladı. Ardından da hazırlanan palamutları yine görevlilerin gözetiminde gösterilen alanlara ektiler.

Meşe ekimine katılan PAÜ Erasmus Öğrenci Topluluğu içinde İspanyol, Kazakistan, Arnavutluk ve diğer ülkelerden gelen üniversite öğrencileri de yer aldı. Öğrenim için gelen bu öğrencilerin anlamlı bir etkinlikte yer alması diğer katılımcıları duygulandırdı. Tohumdan Yaprağa, Doğaya Can Ver etkinliğine katılan ortaokul öğrencilerinin çabaları da takdirle karşılandı.

Çal Orman işletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Müh Hayriye Ertuğrul, çalışmalarına halkın ve doğaseverlerin katılımından mutlu olduklarını, doğa ve orman sevgisinin her yaştan ve her kesimden insanın ortak değeri olduğunu görmekten mutluluk duyduklarını, Poyrazlı’daki çalışmanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Kulüpler ve yürüyüş grupları ile gönüllü kuruluşlar adına açıklama yapan Av. Ali Yollu da geçen yıl Bekilli’nin Gömce Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğin bu yıl Poyrazlı’ya taşındığını, resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının doğa ve çevre paydasındaki birlikteliklerinin anlamlı olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLAR: ZEKİ AKAKÇA