Mert Can’ın hedefi üniversite – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Mert Can’ın hedefi üniversite

Mert Can’ın hedefi üniversite

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Haziran 2017 Cuma - 11:07Güncelleme: 23 Haziran 2017 Cuma - 11:07
Mert Can’ın hedefi üniversite

Sarayköylü spastik engelli Mert Can, “azmin elinden bir şey kurtulmaz” deyimine uygun bir seyir defteriyle hedefine doğru ilerliyor. Ortaokulu dışarıdan sınavlara girerek bitiren, şimdi de açık liseye devam eden 21 yaşındaki Mert Can, şimdi de hedefine yükseköğrenimi koydu.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş ile birlikte ilçenin Trafo Mahallesi’nde oturan Demir Ailesi’ni ziyaret ederek, birlikte iftar yaptı. Ev sahipleri Mehmet Ali Demir(53), Fatma Demir(42), Mehmet Can Demir(26) ve ailenin spastik engelli ferdi Mert Can Demir (21) ile iftarını açtı.

Doğuştan spastik engelli Mert Can Demir, sohbet ettiği Başkan Özbaş’a okumayı çok sevdiğini söyledi. Demir, “Açıköğretim’den ortaokulu bitirdim. Şimdi lise eğitimimi devam ettiriyorum. Hedefim üniversiteyi kazanarak eğitimimi en üst düzeye çıkarmak, çalışmak, kendi paramı kazanmak” dedi.

Mert Can’ın hedefi üniversite

SINAVLARA 3 KİŞİYLE GİRİYOR

Anne Fatma Demir Mert Can’ın sınavlara üç gözlemci ile girdiğini belirterek, “Bir gözlemci soruları okuyor, diğeri işaretliyor, bir diğeri ise gözlem yapıyor. Mert Can 6. sınıftayken yaşı büyük olduğu için okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Okuldan ayrılış Mert Can’ı çok üzdü, çok yıktı. Çünkü arkadaşlarını okulunu çok seviyordu. Okulunda arkadaşları Mert Can’ın üzerine titriyordu. Mert Can okumayı bırakmadı. Açık öğretime yazılarak ortaokul diplomasını aldı. Şimdi lise eğitimi alıyor. İnşallah hedefindeki üniversiteyi de kazanacak benim oğlum. İnanıyorum” diye konuştu.

ÖZBŞAŞ’TAN DESTEK SÖZÜ

Mert Can’ın azmi karşısında büyük gurur duyduğunu ve birçok engelli vatandaşa umut olacağını ifade eden Başkan Özbaş, “Ramazan ayı boyunca her gün bir ailemiz ile iftarımızı açıyoruz ve her evde ayrı bir hayat hikayesi ile karşılaşıyoruz. Hayata karşı büyük bir azim sergileyen Mert Can kardeşim ise o güzel hayat hikayelerin birini temsil ediyor artık. Spastik engelli oluşunu hayatına dahil etmemiş, azimle okumaya devam etmiş. Kendisini kutlarım” diyerek, Mert Can’a bundan sonra yardım sözünü verdi.