Melek Mosso sahneden indirildi, Sıla “sesini kısamazsınız” dedi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Melek Mosso sahneden indirildi, Sıla “sesini...

Melek Mosso sahneden indirildi, Sıla “sesini kısamazsınız” dedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ağustos 2020 Perşembe - 15:43Güncelleme: 27 Ağustos 2020 Perşembe - 15:43
Melek Mosso sahneden indirildi, Sıla “sesini kısamazsınız” dedi

Ailesi Denizli’de yaşayan ses sanatçısı Melek Mosso, İstanbul Sözleşmesi’ne destek veren konuşmasından dolayı elinden mikrofonun alınıp, sahneden indirildiğini söyledi. Melek Mosso’ya destek Denizlili ünlü sanatçı Sıla’dan geldi. Sıla, “Tecavüzcüyü serbest bırak, ‘tecavüzcüyü serbest bırakma’ diyenin sesini kıs. Kısamazsın” paylaşımını yaptı.

Son dönemde yıldızı parlayan isimlerden olan Melek Mosso’nun konserine yapılan müdahale Türkiye gündemine oturdu. 22 Ağustos'ta Aqua Florya Hayal Kahvesi'nde verdiği konserde “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” dediği için sahneden indirildiğini duyurdu. Instagram hesabından yaptığı paylaşımda konser sırasında yaşananlara değinen Melek Mosso, şu açıklamayı yaptı:

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği yüzünden öldürülen kadın arkadaşlarımın ruhuna, her konserimde armağan ettiğim ve ‘İstanbul sözleşmesi yaşatır’ dedikten sonra söylediğim "Keklik gibi" türküsü söylenenin aksine ayakta alkışlanmıştır. Konserde olan tanıdıkları bu söylemden rahatsız olup, polisi arayıp beni sahneden inmeye zorlamışlardır. Saygımızı hiç bozmadan, polisimize zorluk çıkartmadan sahneden indik ve bunun hakkında olaylar büyümesin diye asla konuşmadık.

Fakat görüyorum ki yanlış yapmışız. Konuyu siyasi bir yöne çekmeye çalışmak manasızdır. Haberi kaldırmanızı ve bir özür yazısı yayınlamanızı istiyorum. Konserin bütün ses kaydı elimizde mevcuttur. Aksi halde hakkımı mahkemede delillerle arayacağımdan emin olunuz. Her zaman eşitsizliğin karşısında duracağımdan sevenlerim ve dinleyicilerim asla şüphe duymasın. Sizden ricam o günkü geceden(konuşmadan) videosu olan herkes #melekmosso ve #istanbulsözlesmesiyasatır etiketini yazarak paylaşsın lütfen. Müziği kısmaya çalışmak, sanatın eleştirel ve toplumsal gücünü yok saymak sadece büyük bir KORKU sonucu oluşur. KORKMUYORUM!”

MELEK MOSSO’YA SILA’DAN DESTEK

Öte yandan, bir dönem attığı tweet nedeniyle iktidarın hedefi haline gelen Denizlili ünlü sanatçı Sıla Gençoğlu, Melek Mosso’ya attığı tweet ile sahip çıktı. Sıla, desteğini “Tecavüzcüyü serbest bırak, tecavüzcüyü serbest bırakma diyenin sesini kıs. Kısamazsın” paylaşımıyla dile getirdi.