İŞKUR desteğiyle kendi işini kurdu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. İŞKUR desteğiyle kendi işini kurdu

İŞKUR desteğiyle kendi işini kurdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Temmuz 2018 Cuma - 16:00Güncelleme: 6 Temmuz 2018 Cuma - 16:00
İŞKUR desteğiyle kendi işini kurdu

Küçük yaşta geçirdiği ameliyat nedeniyle engelli bir yaşamla baş başa kalan 26 yaşındaki Ali Karamürsel, İŞKUR’un girişimcilik kursuna katılıp, kendi işini kurdu.

Sıhhi tesisatçılık yapan Ali Karamürsel, hayat öyküsünü anlatırken, Bursa’da doğduğunu, 3 aylıkken ailesinin Denizli’ye taşındığını, doğuştan belinde bir kist görülmesiyle ameliyat edildiğini, sinirlerin zedelenmesiyle de bu ameliyat sonrası engelli duruma düştüğünü söyledi.

İlkokul ve ortaokulu bitirdikten sonra eğitime devam etmediğini belirten Karamürsel, “Bir gün amcamın oğluna yardım etmek için inşaat işinde çalışmaya gitmiştim. Gün boyu çalıştığımız bu işi çok sevdim. Bunun üzerine çıraklık eğitim kursunda sıhhi tesisat bölümüne kaydoldum. 18 yaşında kalfalık belgesini aldım. Ancak 2 yıl sonra çalıştığım işyeri sahibi emeklilik kararı aldı. İşyeri kapandıktan sonra tekstil firmasında çalışmaya başladım. 2015 yılında gazetede İŞKUR’un engelli girişimcilere hibe desteği sunduğu haberini okudum. İŞKUR’a gidip girişimcilik kurslarına katılarak sertifikamı aldım. Sıhhi tesisatçılıkla ilgili ustalık belgesini de alıp, İŞKUR’un desteğiyle işyerimi açtım” dedi.