Her an gelecekmiş gibi şehidin öyle odası duruyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Her an gelecekmiş gibi şehidin öyle...

Her an gelecekmiş gibi şehidin öyle odası duruyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2018 Pazartesi - 16:06Güncelleme: 8 Ocak 2018 Pazartesi - 18:40
Her an gelecekmiş gibi şehidin öyle odası duruyor

Denizlili Şehit Doğan Acar’ın ailesi, öyle bir duyguyla yaşıyor ki tarifi de kelimeler dökmek de olanaksız. “Her an gelecekmiş gibi” duygusunu yaşayan aile, şehidin odasını bıraktığı gibi korumuş, fotoğraf ve Türk bayraklarıyla donatmış.

Vatani görevini Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde yapan Doğan Acar, günlere gün eklemiş, terhis günü gelmişti. Toplama merkezine gitmek üzere vedalaştı arkadaşlarıyla. Ancak bindiği helikoptere bölücü teröristlerin uzun namlulu silah ve roketatar ile yaptığı saldırıda düşmüş, Acar da şehit düşmüştü.

TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATTILAR

Acar Ailesi, teskeresiyle bekledikleri oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutunu karşıladı. Evlat kaybetmenin verdiği acıların en büyüğünü yaşadı. Tesellileri ise oğullarının vatan uğruna şehit olmasıydı. Acılarını içlerine gömen Acar Ailesi, oğullarının anılarıyla baş başa kaldı. Ona ait her şeyi korudu, odasını değiştirmedi.

Yatağı çek yat askere giderken bıraktığı gibi kaldı. Üzerindeki beyaz çarşaf öylece duruyor. Odaya ilave olarak konulanlar ise yurdun dört bir yanından gönderilen Türk bayrakları, büyük boy fotoğrafları. Bir de odanın tavanına işlenen Türk bayrağı.

“HER AN KAPIDAN GİRECEKMİŞ GİBİ”

Baba Mehmet Acar, bir evladı yitirmenin acısını yüreğinde hep yaşadığını söyleyerek, “Genç bir fidandı o. Terhisini alıp gelmesini beklerken şehit haberi geldi. Biz onu hala kapıdan girip gelecekmiş gibi bekliyoruz, o duyguyla yaşıyoruz” dedi.