Helvacılar: Gaziler arasında ayırım yapılmasın – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Helvacılar: Gaziler arasında ayırım yapılmasın

Helvacılar: Gaziler arasında ayırım yapılmasın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2017 Salı - 12:34Güncelleme: 19 Eylül 2017 Salı - 12:34
Helvacılar: Gaziler arasında ayırım yapılmasın

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Kore ve Kıbrıs gazilerine gösterilen ilginin yetersiz olduğunu savunarak, “Gaziler arasında ayırım yapılmamalıdır. Hakların eşit bölünmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de mareşal ve gazilik unvanı verilmesi Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Ancak Gaziler Günü, Uzman Çavuş Muhammet Arıkan’ın Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde teröristler tarafından dün şehit edilmesi nedeniyle buruk bir şekilde kutlandı. Valilik önünde yapılan törene Vali Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gaziler, subaylar ve daire müdürleri katıldı.

HELVACILAR: ATATÜRK GAZİLİK UNVANI VERİLEN İLK ASKER

Günün önemini belirten konuşmayı ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar yaptı. Helvacılar, emperyalist küresel güçlerin Türkün Anadolu’daki varlığına son vermek üzere topraklarımızı dört bir yandan işgal ettiklerini, ülkemizi parçalamaya, Sevr anlaşmasını milletimize zorla kabul ettirmeye çalıştıklarını, ancak Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk ordusu tarafından hezimete uğratıldıklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Sakarya Meydan Muharebesi’nin anısına 19 Eylül 1921’de Türk milleti adına Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal ve gazi unvanını verdiğini anımsatan Helvacılar, “Mustafa Kemal Atatürk, milleti tarafından gazilik unvanı verilen ilk askerdir. Gaziler de Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcisidir. Sizler, şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin temel taşlarısınız” dedi.

Helvacılar: Gaziler arasında ayırım yapılmasın

“GAZİLERE GEREKEN DEĞER VERİLMELİDİR”

Atatürk, gazilere verilmesi gereken önemi “Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ve şehitlerimizin hatıralarını yükseltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir” sözleriyle vurguladığını dile getiren Helvacılar, “Atatürk’ün bu sözleri ışığında yüce devletimizden sorunlarımıza sahip çıkılarak çözümlenmesini bekliyoruz. Üzülerek şunu ifade edebiliriz ki, yaşları 65 ile 90 arasında olan Kore ve Kıbrıs gazilerine gösterilen ilgi yetersizdir. Gaziler arasında ayırım yapılmamalıdır. Hakların eşit bölünmesi en büyük dileğimizdir. Şehit ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalı, onlara gereken değer verilmelidir. Zaferler ve zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Gazilere olan ilgisizlik tarihimizle olan bağı koparır. Şehit ve gazilerimiz toplumun ortak değerleridir” diye konuştu.

VALİ KARAHAN: SORUNLARINIZ ÇÖZÜLECEK

Tören, öğrencilerin günün önemini dile getiren şiirler okumasıyla sona erdi ve ardından protokol, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Vali Hasan Karahan, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Milletimiz gazilerimizin kıymetini biliyor. Güncel hayatta yaşanan sorunlar bitmiyor. O konuda devletimiz elinden gelen geleni yapıyor, hizmetleri sizlere ulaştırmaya çalışıyor. Sorunlarınızı çözmek için çeşitli yöntemler arayışları içinde. Biz de devletin yereldeki temsilcileri olarak sizlerin sorunlarını çözmek, daha rahat, daha konforlu, daha huzurlu bir hayat sürmeniz için elimizden geleni yapacağız. Talepleriniz, istekleriniz karşılıklı sohbetle ele alınıp çözülecek inşallah. Yeter ki birbirimize, memleketimize ve milletimize olan sevgimiz, saygımız, muhabbetimiz eksilmesin.”