Gazi, 10 bin dolara satmadığı robot protez bacakları ihtiyaç sahiplerine bağışlayacak – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Gazi, 10 bin dolara satmadığı robot...

Gazi, 10 bin dolara satmadığı robot protez bacakları ihtiyaç sahiplerine bağışlayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Şubat 2021 Pazar - 12:36Güncelleme: 7 Şubat 2021 Pazar - 12:36
Gazi, 10 bin dolara satmadığı robot protez bacakları ihtiyaç sahiplerine bağışlayacak

Denizli’de vatani görevini yaparken geçirdiği kaza sonrası iki bacağını kaybeden ve 2010 yılında yaptırdığı protez bacaklarla yürüyebilen Gazi Fikret Çubukçu, kilo nedeniyle bunları kullanamayınca 10 bin dolara satın almak isteyenler oldu. Teklifi reddeden ve daha önce evini devlete bağışlayan Gazi, kullanamadığı robot protez bacakları ihtiyaç duyanlara bağışlama kararı aldı.

Halen Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan Fikret Çubukçu, vatani görevi sırasında trenden düşerek geçirdiği kazada iki bacağını kaybettiğini, tedavi sürecinin ardından 250 bin liraya bir çift robot ayaklı protez yaptırdığını, yıllardır da bunlarla yürüdüğünü anlattı.

Şu anda değeri 350 bin lira dolayında olan protez bacakları kilo alması nedeniyle kullanamadığını kaydeden Çubukçu, örnek bir davranışla satması için yapılan 10 bin dolarlık teklifi “Bunlarda yetimlerin, gazilerimin hakkı var” diyerek reddetti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Protezlerin ihtiyaç sahibi gazilere ulaşması için SBÜ Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinden kendisine ulaşılmasını beklediğini ifade eden Çubukçu, “Kilomdan ve yaşımdan dolayı protezleri kullanamıyorum. Protezler otomatik olarak çalışıyor. Kendi kendine yürüyor. Bir adım atınca diğer adımı kendi kendine atıyor. Bir nevi robot şeklindedir bunlar. Bunları ben kullanamaz hale geldim. Ben kendi manuel protezimi kullanıyorum. Bu beni idare ediyor” dedi.

DAHA ÖNCE DE EVİNİ BAĞIŞLAMIŞ

Daha önce de devlete deniz manzaralı evini bağışladığını belirten gazi Çubukçu, “2018 yılındaki ekonomik krizden dolayı evimi bağışladım devletime. Evsiz yaşanır, ayaksız yaşanır ama devletsiz yaşanmaz. Devlet bizim her şeyimiz, vatan bizim her şeyimiz. Vatanımıza sahip çıkmak lazım. Vatan için çarpışırken gazi olan arkadaşlarıma bu protez ayaklarımı hediye etmek istiyorum. İhtiyacı olanların bana ulaşmalarını istiyorum” diye konuştu.