Fakir Baykurt Onur Ödülü Mustafa Gazalcı ve Osman Şahin’in – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Fakir Baykurt Onur Ödülü Mustafa Gazalcı...

Fakir Baykurt Onur Ödülü Mustafa Gazalcı ve Osman Şahin’in

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2020 Pazar - 16:32Güncelleme: 11 Ekim 2020 Pazar - 16:32
Fakir Baykurt Onur Ödülü Mustafa Gazalcı ve Osman Şahin’in

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikasının (Eğitim-İş) Fakir Başkurt adına verdiği “Onur Ödülü”, bu yıl Denizlili siyasetçi ve yazar Mustafa Gazalcı ile birlikte yazar Osman Şahin’in oldu.

Eğitim-İş, öğretmen örgütçülüğünün lideri, Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Genel Başkanı, köy edebiyatının temsilcisi Fakir Baykurt adına düzenlediği Onur Ödülü, sahiplerini buldu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sedat Sever, gazeteci yazar Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, Eğitim-İş Genel Sekreteri Ebru Sungar ve Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay’dan oluşan seçici kurul, bu yıl onur ödülünün emek mücadelesi ve eğitime katkılarından dolayı bu yıl Osman Şahin ile Mustafa Gazalcı’ya verilmesini kararlaştırdı.

MUSTAFA GAZALCI KİMDİR?

1945 Denizli Güney’de doğdu. 1966 Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü bitirdi.
1966 –1977 yılları arasında çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. TÖS ve TÖB-DER şube başkanlığı, 1990-2002 yılları arasında Eğit-Der Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

1977 ve 2002’de TBMM’de CHP Denizli Milletvekili olarak görev aldı, SHP’de Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.

Laik ve halkçı eğitime katkılarından dolayı “Eğitim Onur Ödülü”nü, 2008’de Anadolu Eğitim Sen’in düzenlediği,“Başöğretmenlik Onur Ödülü”nü, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Denizli Şubesinin “Hasan Âli Yücel Ödülü”nü, bu Kastamonu Eğitim-İş Şubesinin “İsmail Mahir Efendi, Köy Enstitüleri Onur Ödülü”nü ve “Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Uğur Mumcu Ödülü”nü aldı.

Eğitim Işığı, Laik Eğitim, Çağdaş Eğitim Yolunda, Aydınlanma Yolunda 8 Yıllık Eğitim, Kuşatılan Cumhuriyet Eğitimi, Cumhuriyetin Eğitim Devrimi, Aydınlık Yüzler, Eğitimin Gücü, Eğitime Dinci Çember, Kadrolaşma Kıskacında Eğitim. Öğretmenin Günlüğünden, Barış Zinciri, Köy Enstitüleri Sistemi, Mezunları Üzerinde Bir Araştırma, Köy Enstitüleri Meclis Süreci gibi çoğu eğitim alanında olmak üzere 20 kitabı yayımlandı.

Mustafa Gazalcı, evli ve iki çocuk babası.