Emekçiler İşçi Bayramı’nda alanlara çıktı – D20Haber
15.05.2024, Çarşamba
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Emekçiler İşçi Bayramı’nda alanlara çıktı

Emekçiler İşçi Bayramı’nda alanlara çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2018 Salı - 13:47Güncelleme: 1 Mayıs 2018 Salı - 16:35
Emekçiler İşçi Bayramı’nda alanlara çıktı

Denizli’de binlerce emekçi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla alanlara çıktı. Deliklliçınar’dan gruplar halinde Gıda Tarım ve Hyavancılık İl Müdürlüğü önüne gelen kitleler buradan yürüyüşe geçti.

Sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs Yürüyüşü saat 13.30’da başladı. Polisin yoğun güvenlik önlemi altında yürüyen kitleler, İncilipınar Caddesi’ni geçerek kutlamanın yapılacağı Tokat Caddesi Kavşağı’na geçti. Kutlamalara burada devam edilecek.

ALANA ULAŞTILAR

1 Mayıs İşçi Bayramı’na yürüyüşüne katılan emekçiler, kutlamanın yapılacağı Ulus ve Tokat caddelerinin birleştiği alana ulaştı. Bu arada başlayan yağmura rağmen kalabalık alandan ayrılmadı.

ÎSTİKLAL MARŞI SÖYLENMEDİ

Alanda yapılan saygı duruşunun ardından CHP’liler İstiklal Marşı’nı söylemeye başladı. Aynı anda araçtan müzik sesi duyuldu. Müziğe rağmen CHP’liler İstiklal Marşı’nı tamamladı. Daha sonra toplu olarak İstiklal Marşı’nın söylenmesi isteği programda olmadığı gerekçesiyle yerine getirilmedi.

Haberin DevamıReklam




OHAL VE GREVLİ TOPLU SÖZLEŞME VURGUSU

Hazırlanan basın bildirisini Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede okudu, Bildiride, “Türkiye’de emeğiyle yaşam mücadelesi veren milyonlar, ister mavi yakalı olalım, ister emekli olalım fark etmiyor. AKP’nin OHAL karanlığı ile sürdürdüğü sermaye dostu, emek düşmanı düzende en temel Haklarımız tek tek yok ediliyor” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Aynı işi yapmamıza rağmen, onlarca farklı istihdam çeşidiyle bölünüyoruz. Kadrolu, güvenceli istihdam ortadan kaldırılıp sözleşmeli, geçici, güvencesiz istihdam yaygınlaştırılıyor. Hükümet rekor büyüme nutukları atıyor ama bizim ne gelirimiz ne de refahımız artıyor. Grevli toplu sözleşme hakkımız yok sayılıyor. Siyasi iktidara göbeğinden bağlı icazet sendikacılığının altına imza attığı satış sözleşmeleriyle kayıplarımız artıyor. Ödediğimiz Deli Dumrul vergilerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Geçmediğimiz köprülerin, hizmetini almadığımız şehir hastanelerinin müteahhitlerine dolar kuru üzerinden verilen Hazine garantileri bizim cebimizden çıkıyor. Sendikal mücadele yürütenler, siyasetçiler, gazeteciler tutuklanıyor. Belediyelere kayyumlar atanarak halkın iradesi yok sayılıyor. Gazeteler, TV’ler kapatılıyor.”

FOTOĞRAFLAR: ENGİN ÜNAL