Dünyanın tam ortasında bir Denizlili – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Dünyanın tam ortasında bir Denizlili

Dünyanın tam ortasında bir Denizlili

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2018 Salı - 08:56Güncelleme: 17 Nisan 2018 Salı - 08:56
Dünyanın tam ortasında bir Denizlili

Denizlili gezgin bu kez Ekvator’da ortaya çıktı. Dünyanın tam ortasına, bir başka ifadeyle ekvator çizgisinin geçtiği noktaya gidip fotoğraf çekilerek bir hayalinin daha gerçekleştirdi.

O Hollanda’da yaşayan Tavas doğumlu bir genç. İsmi Mehmet Han. Bir yıl boyunca çalışıyor ve yıllık izne ayrıldığında hayal ettiği ülkelere rotalar oluşturup yola koyuluyor. ABD, Küba, Tanzanya, Peru, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Sri Lanka, Vietnam, Nepal ve birçok Avrupa ülkesini gezen Mehmet Han, bu kez dünyanın tam ortasında, Ekvator’da ortaya çıktı.

Uzun bir yolculuğun ardından Ekvator’a ulaşan Denizli’nin Evliya Çelebi’si, başkent Quito'ya ulaştı. İlk izlenimlerini de “Çevresi volkanlar ile sarılı, geçit vermeyen daracık bir tepe vadisinde yer alan şehir, yükselip alçalan tepeler arasında gizlenmiş kayıp bir şehir gibi sanki. Mücevher gibi işlenmiş bu şehri, otelime yerleşir yerleşmez keşfe çıktım”ifadeleriyle aktardı.

Mehmet Han, Quito'daki ikinci gününü anlatırken de “Gün, Mitad Del Mundo dedikleri Dünyanın tam ortasına yani ekvator çizgisine giderek başladı. Sonrasında buradan bir taksiyle dünyanın en yüksek ikinci teleferiği olan El Teleferiqo istasyonuna vardım. Teleferik yolculuğum tepeye çıkana kadar tam sekiz dakika sürdü. Pichincha Yanardağı’nın yanıbaşına tam tamına 4 bin 100 metreye çıktığımda Quito’nun ve şehri çevreleyen yemyeşil tepelerin manzaraları ise nefes kesiciydi. Daha sonra günümü ünlü Büyük Meydan’da (La Plaza Grande) geçirdim. Günlerden pazar olması sebebiylede meydan çok kalabalıktı ve etrafta ki katedrallerin önünde pazar ayinleri vardı” dedi.