Dünyanın en hızlı motor sporu F1’de bir Denizlili – D20Haber
23.06.2024, Pazar
26 °C / 43 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Dünyanın en hızlı motor sporu F1’de...

Dünyanın en hızlı motor sporu F1’de bir Denizlili

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2021 Pazar - 09:00Güncelleme: 20 Haziran 2021 Pazar - 09:24
Dünyanın en hızlı motor sporu F1’de bir Denizlili

Denizlili tasarım mühendisi Oltan İzmirli, otomobil yarışı Formula 1’de (F1) yarışan Williams Racing’de görev aldı. Genç mühendis, yaşadıklarını "Hep hayal ettiğim yerdeyim. Rüya gibi açıkçası" sözleriyle aktardı.

Oltan İzmirli… O, dünyanın en hızlı ve en büyük motor spor organizasyonunda görev alan, Denizli’den İngiltere’ye uzanan bir başarı hikayesinin kahramanı. Formula 1 tarihinde Ferrari ve McLaren ile birlikte 100 yarış kazanma başarısı gösteren 3 ekipten biri olan Williams Racing’de çalışan Türk tasarımcı. Ve kendi ifadesiyle hayal ettiği yerde.

ERBAKIR FEN LİSESİ VE ODTÜ MEZUNU

Denizlililere gurur veren öykünün kahramanı Oltan İzmirli, Erbakır Fen Lisesini bitirdi. Yüksek öğrenimini ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünde yaptı. Hikayesini anlatırken de “ODTÜ Türkiye’nin en iyi mühendislik okulu ve ODTÜ’nün yarattığı imkanlar kesinlikle burada olmamda faydalı oldu” ifadesini kullandı.

“HAYATIMIN EN ZOR İŞ GÖRÜŞMESİYDİ”

İzmirli, Williams Racing bünyesine katılma sürecindeki iş görüşmesini “Hayatımın en zor iş görüşmesi oldu. Williams ile anlaşmam pandeminin de etkisiyle farklı bir deneyimdi. Her şey tamamen internet üzerinden yürüdü ve süreç çok hızlı ilerledi” diye anlattı.

Haberin DevamıReklam




“İNANILMAZ MUTLUYUM”

“İlk kez Formula-1 izlediğimden beri tek hayalim o araçları tasarlayan mühendis olmaktı ve Williams’ta tasarım mühendisi olarak çalışmaya başladım. Bu hedefi koyduğumda önce MotoGP’de, sonra Formula-1’de mühendis olacağımı ben bile hayal edememiştim. İnanılmaz mutluyum” sözleri, Denizlili gencin hayal ettiği yerde olmayı anlatan özetti.

“HEP HAYAL ETTİĞİM YERDEYİM, RÜYA GİBİ AÇIKÇASI”

Denizli’de doğup büyüyen, 10 yaşından beri F1 izleyen ve hayalinin hep F1 aracının tasarımını yapabilmek olduğunu anlatan Oltan İzmirli, “Hep hayal ettiğim yerdeyim. Rüya gibi açıkçası. Formula 1’in dünyasına girince bir takım çalışmasının aşırı derecede profesyonel olduğunu görüyorsunuz. Çok planlı, hiçbir şeyi şansa bırakmayan bir ekip var. Her yarışa güncellemeler geliyor” diye konuştu.

EN HIZLI KARA ARAÇLARINDAN BİRİNİN TASARIMINI YAPIYOR

Milyonların heyecanla izlediği Formula 1’in en hızlı kara araçlarından birinin tasarımını yapan İzmirli, “Her şey bilgisayar ortamında başlıyor. İlk olarak bilgisayar simülasyonlarını yürütüyoruz, arabayı modelliyoruz. Nasıl en hafif şekilde tasarlayabiliriz, onu hesaplıyoruz” dedi.