Dünya seyahati için Denizli’de karavan yapıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Dünya seyahati için Denizli’de karavan yapıyor

Dünya seyahati için Denizli’de karavan yapıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Nisan 2021 Cumartesi - 20:48Güncelleme: 10 Nisan 2021 Cumartesi - 21:01
Dünya seyahati için Denizli’de karavan yapıyor

Yaz aylarında yamaç paraşütü pilotluğu yapan ve kışları motosikletiyle gezen maceraperest, hayalini kurduğu dünya seyahati için satın aldığı eski otobüsü Denizli'de karavana dönüştürüyor.

Geçtiğimiz günlerde yamaç paraşütüne bağladığı motosiklet ile Pamukkale semalarında uçuş gerçekleştiren Hasan Kaval, şimdi de dünya seyahati için karavan yapmak üzere kolları sıvadı. Fethiye’den Denizli’ye gelen ve 60 bin liraya bir otobüs satın alan Kaval, Denizli 3. Sanayi Sitesi'nde bu araca kendi imkanlarıyla karavana dönüştürüyor.

Yaz aylarında yamaç paraşütü pilotluğu yaparak para kazandığını, kışın ise motosikletiyle Türkiye'yi dolaştığını, bugüne kadar birçok farklı şehri görme şansını yakaladığını, hayalinin bir dünya turu olduğunu anlatan Kaval, "Yazları Ölüdeniz'deyim, kışları başka yerlere gidiyorum. Onun için benim için en uygun şey karavandı. Denizli’de satın aldığım eski yolcu otobüsünün içindeki koltukları söktüm. Haftanın 7 günü otobüs içinde çalışıyorum" dedi.

Yaklaşık bir ay sonra karavanı tamamlamayı planladığını kaydeden Kaval, "Karavanım bittikten sonra ilk olarak Türkiye'yi gezeceğim, daha sonra da dünyaya açılmayı düşünüyorum. O yüzden kendi emeğimle bir karavan yapıyorum. Karavanımın hiçbir şekilde kağıt üzerinde bir planı yok. Tamamen doğaçlama olarak yapıyorum" diye konuştu.

Büyük araç kullanmayı sevdiğini ve içerisinde yaşamasının daha kolay olacağını düşündüğünü belirten Kaval, "Otobüste her şeyi barındırabiliyorsunuz. Bagajını garaj olarak kullanacağım. Motorumu ve paraşütlerimi orada muhafaza edeceğim. Ev konforunda bir karavan yapıyorum. Evinizde ne varsa burada olacak, hatta bir teras katı bile planlıyorum. Yazın üzerine çıkıp gün batımını seyredebileceğim. Bu karavanda 4-5 kişi yaşayabilecek. Çocukluk hayalimi gerçekleştireceğim için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.