Denizlim Derneği Ekibi’nden Ankara’da Zeybek resitali – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Denizlim Derneği Ekibi’nden Ankara’da Zeybek resitali

Denizlim Derneği Ekibi’nden Ankara’da Zeybek resitali

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ekim 2017 Pazar - 18:20Güncelleme: 8 Ekim 2017 Pazar - 18:20
Denizlim Derneği Ekibi’nden Ankara’da Zeybek resitali

Ankara’da Denizli rüzgarı esti. Denizlim Kültür Dayanışma Derneği Zeybek Ekibi, Devlet Su İşleri (DSİ) Vakfı’nın Sonbahar Yöresel Ürünler Sergisi’nde, sunduğu zeybek oyunlarıyla beğeni topladı.

DSİ Vakfı’nın düzenlediği ve 81 ilin ürünlerinin sergilendiği “Sonbahar Yöresel Ürünler Sergisi” Denizlim Zeybek Ekibi’nin gösterisi ile açıldı. Ankara’da DSİ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen serginin açılışında, Gülşah Bozkuş, Cemil Özyer, İsmail Yavaş, Huri Çillik, Ayşen Dokuz ve Sultan Yıldırım’dan oluşan Denizlim Kültür Dayanışma Derneği Ekibi, davetlilere zeybek gösterisi sundu. Zeybek oyunlarını ilgiyle izleyen davetliler, açılış sonrasında zeybeklerle hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

DENİZLİM DERNEĞİ HER YERDE

Ankara’daki Denizlililer ile bir arada olmayı şiar edindiklerini belirten Denizlim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Oymak, “Bizler Denizli'mizin ve Ege'nin kültürünü, başta Ankaralı hemşehrilerimiz olmak üzere her yer ve ortamda tanıtma ve sevdirme misyonu ile çalışıyoruz. Bu duyguyu birlikte yaşadığımız genç kardeşlerimizle birlikte, kültürümüzü gelecek nesillere aktaracağız. Ankara’da bu ve bunun gibi etkinlikler içerisinde derneğimiz ve ekibimizle sürekli yer alıyoruz. Denizli’nin kültürünü tanıtmakla kalmıyor, Türkiye’nin dört bir yanından hemşerilerimizle dostluk bağlarımızı geliştiriyoruz. İlerleyen süreçlerde de gerek bizim düzenleyeceğimiz gerekse konuk olarak katılacağımız pek çok etkinlikte yine kültürümüzü ve zeybeğimizi farklı platformlarda tanıtacağız” dedi.