Şehit Astsubay Tokur neden Ankara’da toprağa verildi? İşte o detay – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Şehit Astsubay Tokur neden Ankara’da toprağa...

Şehit Astsubay Tokur neden Ankara’da toprağa verildi? İşte o detay

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Temmuz 2019 Pazartesi - 16:53Güncelleme: 16 Temmuz 2019 Salı - 10:01
Şehit Astsubay Tokur neden Ankara’da toprağa verildi? İşte o detay

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Cengiz Tokur'un naaşı, ailesinin nüfusa kayıtlı olduğu Denizli’de ve yaşamını sürdürdüğü İzmir’in Torbalı ilçesinde değil, Ankara’da toprağa verildi. Neden böyle bir tercih yapıldığının öyküsü ise üç yıl öncesine uzanıyor.

Şehit Astsubay Cengiz Tokur, Ankara’da devlet protokolünün de katıldığı törenle Etimesgut ilçesinin Elvanköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailesinin İzmir’in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’nde ikamet etmesine ve Denizli’nin Çal ilçesi Yukarseyit Mahallesi nüfusuna kayıtlı olmasına rağmen, Ankara’da toprağa verilmesi birçok kişiye neden böyle bir tercih yapıldı diye sordurdu.,

BİRLİKTE FOTOĞRAF

D20haber.com, elde ettiği bir fotoğrafla üç yıl öncesine uzanan hazin öyküye ulaştı. O fotoğrafların birisinde Cengiz Tokur, üç yıl önce şehit düşen Astsubay Seçkin Çil ile yan yana görülüyor.

MEZARI BAŞINDA FOTOĞRAF

Bir başka karede ise, dün şehit düşen Cengiz Tokur’un silah arkadaşı Seçkin Çil’in mezarı başında fotoğraflanmış.

BUGÜN ORADA TOPRAĞA VERİLDİ

Yan yana, omuz omuza görev yapan ve üç yıl önce ölümün ayırdığı iki silah arkadaşı yine ölümle buluştu. İki şehidin ebedi istirahatgahları Elvanköy Mezarlığı’nda birbirlerinin hemen yakınında bulunuyor.