Sanatçı Sıla’nın babası Şükrü Gençoğlu vefat etti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Sanatçı Sıla’nın babası Şükrü Gençoğlu vefat...

Sanatçı Sıla’nın babası Şükrü Gençoğlu vefat etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Kasım 2022 Pazartesi - 15:27Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi - 15:35
Sanatçı Sıla’nın babası Şükrü Gençoğlu vefat etti

Denizlili sanatçı Sıla Gençoğlu’nun acı günü. Bir dönem Denizli’de siyasetin önde gelen isimleri arasında yer alan Şükrü Gençoğlu, 73 yaşında hayatını kaybetti.

Müzik dünyasının ünlü isimlerinden Sıla Gençoğlu, babasını kaybetti. Bir ay önce beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan Şükrü Gençoğlu’ndan üzücü haber geldi. Gençoğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

CENAZE İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Sıla, babasının ölüm haberiyle yıkılırken, Gençoğlu'nun İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi. Gençoğlu için yarın (salı) öğle vakti Alsancak Hocazade Camisi'nde tören düzenlenecek ve daha sonra Urla'ya götürülerek toprağa verilecek.

ŞÜKRÜ GENÇOĞLU KİMDİR?

12 Eylül öncesi AP’den Denizli Milletvekili seçilen Rıza Gençoğlu’nun oğlu olan Şükrü Gençoğlu, 1 Ocak 1949’da Acıpayam’ın Kelekçi Mahallesi’nde doğdu. Üniversiteden kimya mühendisi olarak mezun olan Gençoğlu, babası gibi uzun yıllar siyaset yaptı.

12 Eylül sonrası kurulan Süleyman Demirel liderliğindeki DYP’de Merkez ilçe ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Gençoğlu, 1999 yılındaki seçim sonuçlarının ardından Tansu Çiller ile ters düştü. Eleştirilerinin sonrasında görevinden ayrılıp aktif siyaseti bıraktı.

İzmir’e yerleşen Gençoğlu, Eczacı Ömür Gençoğlu ile evliydi.