Prof Dr Bacanlı vefat etti – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Prof Dr Bacanlı vefat etti

Prof Dr Bacanlı vefat etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2023 Salı - 22:25Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı - 22:25
Prof Dr Bacanlı vefat etti

Denizlili bilim insanı, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Üyesi Prof Dr Hasan Bacanlı, vefat etti.

Eserleri ve akademik çalışmalarıyla geniş kitlelerce tanınan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Üyesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Hasan Bacanlı, yakalandığı hastalığa yenik düştü.

Vefat haberi büyük üzüntü yaratan Prof Dr Bacanlı’nın cenazesi yarın Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda ikindi vakti toprağa verilecek.

PROF DR HASAN BACANLI KİMDİR?

1961 yılında Nikfer’de doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünde 1982 yılında lisans, 1984 yılında yüksek lisans, 1990 yılında doktora eğitimini tamamladı. Selçuk, Gazi, Yıldız Teknik, Biruni ve Üsküdar Üniversitelerinde çalıştı.

Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

Bacanlı, 1994 yılında Ohio State Üniversitesinde misafir öğretim üyesi, 2003-2004 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Vefat ettiğinde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yetkin Eğitim Derneği Başkanlığı görevleri devam ediyordu.

BACANLI’NIN ESERLERİ

Eğitim Psikolojisi, Duyuşsal Davranış Eğitimi, Değer Bilinçlendirme Yaklaşımı, Psikolojik Kavram Analizleri, Sosyal Beceri Eğitimi, Unde Scis: Bilgi Psikolojisi Denemesi, Küçük Prensin Peşinde, İnsan Başkasıyla İnsan Olur, Özür ve Af, Yurdun Gölgesinde, Yetişkinlik ve Yaşlılık: Gelişimi ve Psikolojisi, Tarihselcilik ve Gelenek (Abdullah Laroui’den çeviri)