Kadınlar çocuklar için yürüdü – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Kadınlar çocuklar için yürüdü

Kadınlar çocuklar için yürüdü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Temmuz 2018 Cuma - 15:25Güncelleme: 6 Temmuz 2018 Cuma - 15:25
Kadınlar çocuklar için yürüdü

Türkiye son günlerde birbiri ardına yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinayetlerle sarsılırken, Denizlili bir grup kadın yürüyüş gerçekleştirdi.

Denizli'de çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri, çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinayetleri protesto etmek için eylem yaptı. Denizli Valiliği önünde toplanan kadınlar, taşıdıkları pankartlarla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü.

“Çocuk Koruma Politikası İstiyoruz”, “Çocuk İstismarına Son Ver”, “Türkiye Çocuğun Kıymetini Bil”, “İstismar Olmadan Fark Et, Engel Ol”, “Çocukları Korumak Hepimizin Görevi” gibi pankartlarla yürüyen kadınlar adına açıklamayı, Avukat Jülide Keleş Yarışan yaptı. Keleş, “Çocukları koruyamamaktan; çocuğa, kadına, hayvana yönelmiş şiddetin sonuçlarından hepimiz sorumluyuz. Saldırganların cezalandırılmasını, hiçbir suçun cezasız kalmamasını, herkesin içini paralayan bu kör şiddete maruz kalan tüm canlılar için adaletin yerini bulmasını, güvenli umutlu bir toplumda yaşamayı istiyoruz” dedi.