Denizlili kadın girişimcinin akaryakıt istasyonunda çalışanlar da kadın – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Denizlili kadın girişimcinin akaryakıt istasyonunda çalışanlar...

Denizlili kadın girişimcinin akaryakıt istasyonunda çalışanlar da kadın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Temmuz 2021 Cuma - 12:30Güncelleme: 16 Temmuz 2021 Cuma - 12:53
Denizlili kadın girişimcinin akaryakıt istasyonunda çalışanlar da kadın

Denizlili kadın girişimci Melisa Tokat, akaryakıt istasyonu kurdu ve pozitif bir ayırımcılık yaparak, personelini de kadın ve genç kızlardan oluşturdu.

Melisa Tokat… Yüksek öğrenimini Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümünde yaptı. Ancak, iş hayatına eğitim aldığı alanda değil girişimci olarak adım attı. Güneyli Tokat Ailesi’nin fertlerinden olan 25 yaşındaki Melisa Tokat, Aydın’ın Efeler ilçesinde akaryakıt istasyonu kurdu.

Geçen yıl kasım ayında faaliyete geçen Pamukkale Petrol’ün patronu genç iş insanı, pozitif bir ayırımcılık yaparak, çalışma ekibini de genç kızlar ve kadınlardan oluşturdu. Akaryakıt istasyonunun muhasebeci, pompacı, oto yıkamacı ve market çalışanı kadrolarında genç kızlar ile kadınlar görev aldı.

“ERKEK İŞİNE KADIN ELİ DEĞSİN İSTEDİK”

Üniversite sonrasında aile mesleği olan akaryakıt işine girdiğini söyleyen Melisa Tokat, “Akaryakıt işletmeciliği, erkek tekelinde görülen bir iş kolu. Burada farkındalık yaratıp ekibi kadınlardan oluşturmak istedik, erkek işine kadın eli değsin istedik. Ailem ve çevrem de bu düşüncemi destekledi. İşletmede çalışan 10 personelin amamı kadın” dedi.

Kadınların elinin değdiği her işin güzelleşip büyüdüğünü belirten Tokat, “Bizim işletmemizdeki uygulama aslında bir yerde ‘kız kardeşliği’ projesi. Hepimiz birbirimize destek veriyoruz. İmkanlarım el verdiğinde istihdam sayısını artırmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

PERSONELDEN TOKAT’A TEŞEKKÜR

Akaryakıt istasyonunda çalışan personel de işlerini keyif alarak yaptıklarını, çalışarak ailelerine destek olmaktan mutluluk duyduklarını, kendilerini gören müşterilerin kısa süreli şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Personel, iş insanı melisa Tokat’a kendilerine istihdam olanağı yarattığı için de teşekkür etti.