Denizli’nin Evliya Çelebisi Meksika turunda – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Denizli’nin Evliya Çelebisi Meksika turunda

Denizli’nin Evliya Çelebisi Meksika turunda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Kasım 2021 Pazartesi - 20:17Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi - 20:32
Denizli’nin Evliya Çelebisi Meksika turunda

Denizli’nin Evliya Çelebisi Tavaslı Mehmet Han, pandemi sonrası ilk gezisini Meksika’ya gerçekleştirdi. 11 bin 679 kilometre mesafedeki Meksika’da belirlediği rotalarda tura çıkan Mehmet Han, klasikleşen Denizlispor fotoğrafını bu kez latin güzellerle çektirdi.

Aslen Tavaslı ve Hollanda’da yaşıyor. Onun hobisi gezmek. Fırsat buldukça rotasını yeni keşifler için çeşitli ülkelere çeviriyor. Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Amerika’ya uzanan gezilerinde çok sayıda ülkeye giden, bilinmeyen kültürleri ve yaşamları keşfe çıkan Mehmet Han, pandemi sonrasında ilk gezisi için tam 11 bin 679 kilometre uzaklıktaki Kuzey Amerika’nın renkli ülkesi Meksika’yı seçti.

Hollanda’nın Amsterdam kentinden 13 Kasım’da başlayan seyahatini Meksika’nın farklı bölgelerine yaptığı ziyaretlerle sürdüren Mehmet Han, gezilerinin klasikleşen Denizlispor formalı ve kaşkollu fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

LK DURAK MEXİCO CİTY

Mehmet Han’ın Meksika turunda ilk durağı başkent Mexico City oldu. Dünyanın en büyük ikinci meydanı olan Zocalo’yı turlayan, Aztek uygarlığına ilişkin bilgiler edinen Denizlili gezgin, “Indios Verdes bölgesinden başlayıp kentin en tehlikeli gecekondu mahallelerinin üstünden geçen teleferiğe binmeye gittim. Teleferikten aşağıdaki o gecekondularda akan hayatları gözlemledim. Rengarenk evler, havlayan köpekler, öten horozlar, konuşan ve çığlık atan insanlar, trafik ve dört bir yandan yankılanan müzik eşliğinde Meksika'yı birde bu taraftan bakmak istedim” paylaşımını yaptı.

PEDAL ÇEVİREREK TURA ÇIKTI

Oaxaca yakınlarında bulunan “dünya mirası” Monte Alban'daki Zapotec kültürünün en önemli arkeolojik adreslerinden olan piramitleri ziyaret eden Mehmet Han, sonrasında kiraladığı dağ bisikleti (mountainbike) ile Monte Alban yakınlarındaki köylere doğru pedal çevirdi. Uğradığı Arrozola köyünde Pepe Santiago adında bir el işleri atölyesine ziyaret etti.

SAN CRİSTOBAL’A GİTTİ

Denizlili gezgin, Oaxaca'dan sonra rotasını Chiapas eyaletindeki San Cristobal kentine çevirdi. Çam ormanlarıyla çevrili 2200 rakımlı vadide renkli bir kültüre sahip eski Meksika kentinde keyifli 3 gün geçirdi.

KARAYİPLER SON DURAK OLACAK

Mehmet Han, iki hafta sürecek gezisini Meksika’nın Yucatan Adası’nın kuzeydoğu ucundaki Karayip kıyılarının tatil cenneti Cancun’da sonlandıracak.