Avukat Aycan, “karanlıkların üzerine gidelim” dedi, fenerle yürüyüş yaptı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Avukat Aycan, “karanlıkların üzerine gidelim” dedi,...

Avukat Aycan, “karanlıkların üzerine gidelim” dedi, fenerle yürüyüş yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Haziran 2021 Cuma - 08:40Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma - 08:44
Avukat Aycan, “karanlıkların üzerine gidelim” dedi, fenerle yürüyüş yaptı

Denizli’de, Avukat Yıldırım Aycan, yaşanılan olumsuzluklara ilginç bir eylemle tepki gösterdi. Antik Çağ filozofu Diyojen gibi gündüz vakti elinde fener ile yürüyüş yapıp, “karanlıkların üzerine gidelim” çağrısında bulundu.

1998-2002 yılları arasında Denizli Barosu Başkanlığı, 2012-2013 yıllarında CHP Denizli İl Başkanlığı yapan Avukat Yıldırım Aycan, toplumsal duyarlılıkla ilgili çağrıda bulunmak için ilginç bir eyleme imza attı. Eline fener alıp, Bayramyeri ile Delikliçınar Meydanı arasında yürüyen Aycan “Sürekli karanlığa karşı ışık yakacağım. Gelin dostlar beraber fener yakalım. Ülkemizin üstüne çöken karanlığı birlikte dağıtalım” çağrısını yaptı.

“HALKIMIZ MEDDAHIN SÖYLEDİKLERİNE İLGİ DUYUYOR”

Sosyal medya hesabından “gelin fener yakalım” başlığıyla paylaşım yapan Aycan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaşımlarına atıfta bulunarak, “Türkiye halkı; Pazar sabahları günün erken saatinde heyecanla kalkıyor. Bilgisayarın başına geçip son günlerin ilgi ile izlenen popüler meddahının videosunu izliyor. Halkımız meddahın söylediklerine büyük ilgi duyuyor. İzleyen herkes şaşkın, kızgın ve öfkeli. ‘VAY BE!’ diyor. Televizyonlarda sosyal bilimciler, siyasal bilimciler ve gazeteciler ‘Biz bunları daha önce söylemiştik, yazmıştık. Ama bizi kimse dinlemedi. Meddahın söylediklerini dinliyorlar’ diye yakınıp sonra tartışmaya kalkıyorlar. İktidar partisinin yöneticilerinden tıss yok. Muhalefet milletvekilleri öfke ile meclis araştırması istiyorlar. Ama AKP ve MHP’den bu çağrılara yüz veren bir Allah'ın kulu yok” ifadelerini kullandı.

TEMBELLİK İÇİNDE KURTARICI BEKLİYORUZ”

Sözlerini “Ana muhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu savcılar nerede diye soruyor bir Allah'ın kulu çıkıp ben savcıyım, buradayım demiyor, diyemiyor. Güzel ülkemde halk; olanları sessiz, sakin, umursamaz ve umutsuz bir biçimde çaresizlik içerisinde izliyor” diyerek sürdüren Aycan, özetle şunları kaydetti:

“Anadolu toprakları, yiğit insanların harman olduğu cennet köşe, çöl oldu. Gündüz vakti karanlık oldu. Kimse önünü göremiyor. Kadere teslim olmuş çaresiz, aciz insanlar olduk. Tam bir tembellik içerisinde yeni bir kurtarıcı bekliyoruz.

Susurluk’ta olanlardan ders almadık. Geldik bugüne. Olanları köşemizden sessizce izlemeye devam ediyoruz. Mustafa Kemal’in kurduğu devlette organize suç örgütlerinin liderleri konuşuyor, halk susuyor. Bu duruma katlanmak açıkça onurumu kırıyor. Şunu herkes bilsin. Birinin yeter demesi yetmez. Halkın yeter demesi gerekir. Kırmadan, yıkmadan, kardeşçe omuz omuza güzel günlere ışık yakmamız gerekiyor. Onun için diyorum ki geçmişte sürekli aydınlık için bir dakika karanlık eylemi yapmıştık.

Artık yeni bir şeyler yapmamız gerekiyor.
Karanlığın üstüne ışıklarla gitmemiz gerekiyor.
Gelin dostlar Diyojen gibi gündüz vakti elimizde fenerle dolaşalım.
Güneşin yetmediği yerde aydınlık yüreğimizle karanlıkların üzerine gidelim.
Gelin dostlar beraber fener yakalım.
Ülkemizin üstüne çöken karanlığı birlikte dağıtalım.”