Denizlili aşçı Tazmanyalı profesör ile evlendi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Denizlili aşçı Tazmanyalı profesör ile evlendi

Denizlili aşçı Tazmanyalı profesör ile evlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Eylül 2023 Salı - 13:25Güncelleme: 26 Eylül 2023 Salı - 13:25
Denizlili aşçı Tazmanyalı profesör ile evlendi

Denizlili Aşçı Ali Çınlar, Avustralya Federasyon Üniversitesinde Felsefe Bölümünde görev yapan Prof Dr Emma Lee ile evlendi.

Avustralya’da yaşayan gurbetçi Aşçı Ali Çınlar ile Avustralya Federasyon Üniversitesi Felsefe Bölümünde görev yapan Prof Dr Emma Lee, 5 yıl önce Japonya’ya konferans için gitti. Bu arada yemek ihtiyacını karşılam üzere bir restorana girdi. Burada kendisiyle ilgilenen Türk aşçı Ali Çınlar’dan hoşlandı.

İkili arasında başlayan duygusal yakınlaşmanın ardından Japonya’da yaşayan Ali Çınlar ile Avusturalya’da yaşayan Lee, Endonezya’nın Bari adasında buluştu. İlerleyen süreçte internet üzerinden haberleşen 45 yaşındaki Çınlar ile 50 yaşındaki Lee, evlenmeye karar verdi.

Çınlar evlenmek için Avustralya’ya yerleşti, ancak araya giren pandemi buna engel oldu. Dünyayı sarsan salgının sona ermesiyle soluğu Denizli’de alan çift, düğünü de kentte yaptı. Akraba ve dostlarının katılımıyla yapılan düğünde Prof Dr Emma Lee ile Ali Çınlar yelken açtı.

5 YIL ÖNCE TANIŞTIK

Çınlar, duygularını “2011 yılında yurt dışına çıktım. Değişik ülkelerde bulundum. Sonrasında Avustralya'ya yerleştik. Eşim Tazmanya’nın yerlisi. Orada da düğün yapmıştık. Pandemi nedeniyle davetler iptal oldu. Nasip buradaymış. Pandemi bitti, yasaklar kalktı. Şimdi artık burada düğün yapıyoruz. Adet yerini bulsun istedik. Ben Emma ile Japonya’da tanıştım. 2016-2019 yılları arasında Tokyo'da şef olarak çalışıyordum. Eşimde bundan 5 yıl önce oraya konferansa gelmişti. Orada tanıştık. Onu çok seviyorum” sözleriye dile getirdi.

“TÜRKLERİ ÇOK SEVİYORUM”

Lee ise “Ben insan hakları için çalışıyorum. Denizde olduğum için çok mutluyum. İnsanları bana iyi hissettiriyor. Beni çok iyi karşıladılar. Bir Türk ile evlenmek çok eğlenceli çok güzel bir duygu” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)