Tıkıroğlu son yolculuğuna uğurlandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Tıkıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Tıkıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2022 Pazartesi - 14:19Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi - 17:10
Tıkıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Denizli Beyediyesinde 1984-1989 yılları arasında başkan olarak görev yapan Ziya Tıkıroğlu, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tıkıroğlu’nun cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

• Denizli Belediyesi eski Başkanı Tıkıroğlu hayatını kaybetti

12 Eylül sonrası yapılan ilk yerel seçimde ANAP’tan Denizli Belediye Başkanlığına seçilen Ziya Tıkıroğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastalığı yenemeyip dün yaşamını yitirmişti. 87 yaşında vefat eden Tıkıroğlu için, 1984-1989 yılları arasında başkanlığını yaptığı Denizli Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Törene eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eski Denizli Belediye Başkanı Ali Marım, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ile Tıkıroğlu’nun ailesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışanları katıldı.

Tıkıroğlu’nun eşi Binnur Tıkıroğlu’na taziye dileklerini ileten Zolan, törende yaptığı konuşmada, merhumun sadece belediye başkanlığı görevi ile değil yaşamının her anında Denizli’ye katkı sağlamak için gayret sarf ettiğini söyledi.

“SORUMLULUKTAN KAÇMADI”

Tıkıroğlu’nun açık hava tiyatrosu, konservatuvar gibi Denizli’de pek çok önemli hizmete imza attığını belirten Zolan, “Ziya Bey çok özel bir insandı. Birçok STK’da da görev almıştı. Hiçbir sorumluluktan kaçmamış, her zaman elini taşın altına koyarak şehrine katkı sağlamak için gayret sarf etmişti. Kendisi tam anlamıyla sanat ve kültür insanıydı. Kültürle ve sanatla her zaman iç içeydi. Belediye Başkanlığından sonra da kültür sanat işlerini hiç bırakmadı. Şehrimizin sorunlarına hep çözüm bulmak, katkı sağlamak için gecesini gündüzüne kattı. Ziya Tıkıroğlu Başkanımız bu dünyada iz, eser bırakmıştır.Gönüller yaparak gök kubbede hoş bir seda bırakmıştır. Ben tekrar Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” dedi.

Tıkıroğlu’nun cenazesi, daha sonra Yeni Cami’de kılınan namazın ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

ZİYA TIKIROĞLU’NUN BİYORAFİSİ

1935 yılında Denizli’de doğan Ziya Tıkıroğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı. İstanbul Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 1957 yılında mezun olmasının ardından mesleki yaşantısına Denizli Belediyesi’nde başladı. Denizli Belediyesi Meclis Üyeliği yaptıktan sonra1984 yerel seçimlerinde Denizli Belediye Başkanı seçilerek 1989 yılına kadar bu görevini sürdürdü.Belediye Başkanlığından sonra yeniden mimarlık bürosuna dönen Tıkıroğlu, 2000 yılına kadar mimar olarak çalışmalarını sürdürdü.Denizli’deki birçok STK’da görev yapan Tıkıroğlu, Denizli Turizm Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı’nda (DESAV) 10 yıl başkanlık yaptı. Evli, 3 çocuk ve 4 torun sahibiTıkıroğlu’nun Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan 4 kitabı bulunmaktadır.