Yıllar sonra döndü, hayatının en mutlu gününü yaşadı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Yıllar sonra döndü, hayatının en mutlu...

Yıllar sonra döndü, hayatının en mutlu gününü yaşadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Eylül 2023 Cumartesi - 12:30Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi - 12:30
Yıllar sonra döndü, hayatının en mutlu gününü yaşadı

Denizli'de, 8 aylık dünyaya gelen, maddi imansızlıklar ve sağlık sorunlar nedeniyle Konya'daki bir devlet yurduna yerleştirilen İsa Özcan, 15 yıl sonra ziyarete geldiği mahallesinde deyim yerindeyse krallar gibi karşılandı. Sürpriz olması için temsili sünnet töreni bile düzenlendi.

Merkezefendi ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde yaşayan ve kalıcı rahatsızlıkları bulunan Emel - Çetin Özcan'ın ikinci çocuğu olan İsa, 15 yıl önce 8 aylık iken gözlerini dünyaya açtı. Kısa süre sonra rahatsızlıkları ortaya çıkan İsa'yı doktora götüren ailesi, duydukları karşısında şok yaşadı. İsa'nın fiziksel engelli olduğu ortaya çıkması üzerine Özkan Ailesi, birçok ilde hastaneye başvurarak çözüm arayışına girdi.

Uzun süren tedavileri karşılamaya çalışan aile, yaşadığı maddi zorlukların üstesinden gelemediği için yardım talebinde bulundu. Devlet korumasına alınan İsa, Konya'da bulunan Akşehir Umut Evim Bakım Merkezi'ne yerleştirildi.

 

HAYATININ EN MUTLU GÜNÜNÜ YAŞADI

O günden itibaren yerleştirildiği yurtta kalan ve tedavisine devam edilen İsa için izin alan amcası Nazmi Özcan, onu Denizli'deki ailesinin yanına getirdi. Mahalledeki arkadaşları ve ailesiyle hasret gideren İsa, kendisi için sürpriz bir sünnet düğünü hazırlandığını görünce hayatının en mutlu günlerinden birisini yaşadı.

Davul zurnayla karşılanan ve duygusal anlar yaşayan İsa, yoğun katılımın olduğu sünnet düğününde doyasıya eğlendi. Eline kına yakın İsa, kendisi için yapılan düğün için mahallesine teşekkür etti. İsa, tek istediğinin ise iyi bir yaşam standarttı ve okuyabilmek olduğunu söyledi.

“EĞLENCEMİZİ GURUR VE NEŞE İLE YAPTIK”

Sağlık sorunları nedeniyle yeğeninin yurduna yerleştirildiğini belirten amca Nazmi Özcan, “İsa'nın yürüme engelli bulunuyor ve Konya Akşehir Devlet Yurdu'nda kalıyor. Eskihisar Mahallesi sakinleri olarak kendi aramızda para toplayıp böyle bir organizasyon düzenledik. Sünnet eğlencemizi yoğun katılım ile yaptık. İsa'nın kaldığı yurt, bize 1 haftalık izni verdi. Roman halkı olarak bizlerin para toplayıp böyle güzel bir organizasyon yapılması hem bizi hem de İsa'yı çok sevindirdi. Eğlencemizi gurur ve neşe ile yaptık. Amcam kendisi yürüme engelli ve denge bozukluğu bulunuyor. Annesinin de fiziksel rahatsızlıkları var. Durumları olmadığı için mecburen devlet tarafından yetiştirme yurduna alındı. Durumları iyi olsaydı, bunları yaşamazlardı. Fakat bize yardımcı olan çevremizden bin kere Allah razı olsun” dedi.

“SÜNNET DÜĞÜNÜNE HERKESİN KATILMASI BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Çocuğunun doğuştan engelli bulunduğunu ve birçok hastaneye gitmelerine rağmen yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle çözüm bulamadıklarını anlatan anne Emel Özcan da “İsa'yı doğumuma bir ay kala doğurdum. 1 ay küvezde kaldı ve çocuğumun engelli olduğunu ilk başta söylemediler. Şimdi ise sünnet düğünü yapıldı. Sünnet düğününe herkesin katılması beni çok mutlu etti. İsa'nın birçok hayali var. Ben oğlumun hayallerine kavuşacağına inanıyorum” diye konuştu.

“BENİ SEVEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konya'da yurtta kalması nedeniyle ailesi ve arkadaşlarına hasret kaldığını söyleyen İsa Özcan ise şöyle konuştu:

“Tek hedefim okuyabilmek, işe girebilmek ve kendi ayaklarımın üstünde durabilmek olduğunu söyleyebilirim. Yurtta kaldığım için arkadaşlarımı ve ailemi çok özledim. Konya Akşehir'den buraya gece geç saatlerde geldim. Sonra ailem ve ardından arkadaşlarım ile hasret giderdim. Amcamı bir anda karşımda gördüm ve bana sürpriz yaptılar. Beni seven ve destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

DENİZLİ (İHA)