Yarım asırlık Doğru çiftinden uzun evliliğin sırları – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Yarım asırlık Doğru çiftinden uzun evliliğin...

Yarım asırlık Doğru çiftinden uzun evliliğin sırları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2020 Cuma - 12:21Güncelleme: 31 Ocak 2020 Cuma - 12:21
Yarım asırlık Doğru çiftinden uzun evliliğin sırları

Denizli’de, 52 yıllık evli Doğru çiftinin “Köprüden Geçti Gelin” türküsüne yaptıkları düet sosyal medyada büyük ilgi gördü. Doğru çifti, yarım asırlık evliliklerin sırrının saygı ve sevgi olduğunu söyledi.

‘Köprüden geçti gelin’ türküsüne yaptıkları düetle sosyal medyada büyük ilgi gören 52 yıllık evli Şemsettin-Emine Fatma Doğru çifti, mutlu evliliğin sırlarını paylaştı. 70 yaşındaki Şemsettin Doğru, bacağından rahatsızlığı olan eşi için yeri geldiğinde yemek yaptığını, yeri geldiğinde de çay doldurup getirdiğini ifade etti. Birbirlerine elleriyle bisküvi yediren çift sosyal medyada çıkan görüntülerine ise “52 yılın hatırası, iyi ve kötü günlerimizin güzel anıları” gözüyle bakıyorlar.

“SAYGIMIZ SONSUZDUR”

Türküyü aklıma geldikçe söylerim diyen Şemsettin Doğru, "Bazen oynarız, bazen söyleriz. Böyle üzüntülü günlerimiz de olsa onu bir yerde arkamıza alırız, önümüze bakar, geleceğimize göre oynar güleriz. Karı koca aramızda samimiyetimiz büyüktür. Birbirimize saygımız sonsuzdur. Önce saygı sonra sevgi ile devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

GENÇ ÇİFTLERE TAVSİYELER

Sözlerine gençlere tavsiye vererek devam eden Doğru, "Sabır, sabırdan sonra saygı, saygıdan sonra sevgi peşinden gelir. Bir evde ya hanım ya bey birisi sinirlendiği zaman diğerinin mutlaka susması lazım" dedi.

“İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDE DE BERABERİZ"

69 yaşındaki Emine Fatma Doğru ise, “İyi günümüzde de kötü günümüzde de hep beraber olduğumuz için çok mutluyum. Eşime karşı saygısızlık yapmadım hiç. Çocuklarımız çekiyor videoları, gönderiyor bir yerlere, biz de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“EŞİMİ BEN ALDIM”

Nasıl evlendiklerini anlatan Emine Fatma Doğru, “Amcanızı ben aldım, o beni almadı. Ben seçtim aldım onu. O benim amcamın oğlu. Onu tombaladan kağıt çeker gibi çektim. Çok mutluyum” dedi.

EVLİLİKLERİNDE 52. YIL

Günümüz çiftlerine de tavsiye vermeyi unutmayan Doğru, “İyi günde kötü günde, varlıkta yoklukta, karı koca birbirine saygıyı kaybetmedikten sonra sevgi arkadan gelir. Biz birbirimize saygısızlık yapmadık. Evliliğimiz 51. yılı bitirdi, 52. yıla girdi. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.
DENİZLİ (İHA)