Karayolları işçilerinin eylemleri sonuç verdi, işbaşı yaptılar – D20Haber
10.05.2024, Cuma
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Karayolları işçilerinin eylemleri sonuç verdi, işbaşı...

Karayolları işçilerinin eylemleri sonuç verdi, işbaşı yaptılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ocak 2020 Salı - 21:36Güncelleme: 28 Ocak 2020 Salı - 21:40
Karayolları işçilerinin eylemleri sonuç verdi, işbaşı yaptılar

Denizli’de, Karayolları 27’nci Şube Şefliğinde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 50 işçinin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattığı iş bırakma eylemi sonuç verdi. İşçiler, maaşlarının 3’te 2’sini alarak işbaşı yaptılar.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Denizli 27’nci Şube Şefliğinde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 50 işçi, üç aydır maaşlarının ödenmediğini belirterek, 27 Ocak sabahı iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler adına açıklama yapan İbrahim Türkekul, ödenmeyen maaşlar nedeniyle zorlandıklarını belirtti.

• Karayollarında 3 aydır maaş alamayan işçilerden iş bırakma eylemi

İşçilerin iş bırakma eyleminin ardından Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası harekete geçerek örgütlü olmamasına rağmen firma yetkilileri ve işçiler arasında köprü oldu. Yol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Coşkun İz ve sendika yetkilileri, Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost ile görüşme sağlayarak müteahhit firma hakkında gelişmeler kaydetti.

Müteahhit firmanın 28 Ocak günü bir kısım ödeme yapmasına aracı olan sendika yetkilileri aynı zamanda taşeron olarak çalışan işçilerin kadrolu olması için görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti.
Şube Başkanı Coşkun İz yaptığı açıklamada “Bugün bölge müdürümüz ile görüşme sağladık. Müteahhit firma bugün işçilerimizin içeride kalan maaşlarını temin etti. İşçilerimiz zaten 2020 TL gibi komik bir rakama çalışıyor ancak bunu bile ödeyemiyorlar. Bizim bir diğer amacımız da yıllardır burada taşeron olarak çalışan işçilerimizin kadroya alınması. Bunun için de görüşmelerimizi sağlıyoruz” dedi.

Maaşlarının ödenmesi üzerine işçiler eylemlerini sona erdirerek, öğle saatlerinde vardiyaya geri döndü.