Karantina öncesi umreden dönüp evlerine giden 200 kişide virüs var mı? – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Karantina öncesi umreden dönüp evlerine giden...

Karantina öncesi umreden dönüp evlerine giden 200 kişide virüs var mı?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mart 2020 Pazar - 18:49Güncelleme: 15 Mart 2020 Pazar - 18:49
Karantina öncesi umreden dönüp evlerine giden 200 kişide virüs var mı?

Denizli’ye umreden dönüş yapan 200 kişi sağlık taramasından geçirilip evlerine gönderildi. Ancak şimdi merak edilen “Testlerden nasıl bir sonuç çıktı? Bu kişilerin aile fertleriyle ve ziyarete gelenlerle teması nasıl önlenecek” sorularının yanıtı.

D20haber.com bu sabah umre ziyaretini tamamlayan 200 kişinin suudi Arabistan’dan Denizli’ye döndüğünü, bu kişilerin sağlık taraması ve testlerden sonra evlerine gönderildiğini duyurmuştu. Ardından Sağlık Bakanlığının bu gece 01.00’den itibaren umreden dönenleri Ankara ve Konya’da oluşturulan merkezlerde toplamaya başladığı açıklandı.

Ancak, kamuoyunda “Bu karar öncesinde dönenler ne olacak?” sorusu sorulmaya başlandı. Bu endişe birçok il gibi denizli’de de artarak devam ediyor. Nedeni de Denizli’de karantina kararı öncesi dönen 200 kişinin, Çardak Havalimanı’ndaki sağlık taraması ve coronavirüs testinden sonra evlerine gönderilmesi.

Bu kişilerin aile fertleri ve ziyaret için gelenlerle temasının nasıl önleneceği, bu konuda nasıl bir önlem uygulanacağı bilinmiyor. Tek açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. O açıklamada, “Umreden daha önce dönenler tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini ise seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimle aldı. Ülkede İlk 14 Günü henüz doldurmayanları takip ediyoruz” denildi.