İŞKUR’dan engelliler için yaşam koçluğu projesi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. İŞKUR’dan engelliler için yaşam koçluğu projesi

İŞKUR’dan engelliler için yaşam koçluğu projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2018 Salı - 17:30Güncelleme: 6 Mart 2018 Salı - 17:33
İŞKUR’dan engelliler için yaşam koçluğu projesi

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, engellilere iş bulunmasını, onların iş yerleştirilmesini ve uyum sağlamaları konusunda takibe alınmasını içeren “Engelli İş Koçluğu” projesi hayata geçiriliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen seminerde, İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Özel ile İş ve Meslek Danışmanı Burak Demirtop, İŞKUR tarafından uygulamaya yeni konulan engelli vatandaşlara yönelik “Engelli İş Koçluğu” Projesi ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Bu proje ile engellilerin, iş koçları tarafından uygun işe veya mesleğe yönlendirilmesi, daha sonra işe uyum desteği sağlanması ve toplumsal üretim sürecine dahil edilerek kendi başlarına hayatlarını idame ettirmelerine destek olunması amaçlanıyor. İşe yerleşen engellinin işe uyumu da engelli iş koçları tarafından ortalama 3 ay takip edilerek raporlanacak.

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, engellileri topluma kazandırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Her ayın 7’si ve 24’ünde düzenlediğimiz toplu görüşmeler ile engelli vatandaşlarımızı İŞKUR İl Müdürlüğümüzde işverenler ile buluşturuyoruz. Engelli İş Koçluğu projesi ile vatandaşlarımızı daha da yakından takip edeceğiz. Denizli İŞKUR olarak iş arayan vatandaşlarımıza hizmet etmekten her zaman onur duyuyoruz” dedi.