Denizli’de genç kadın 2 çocuğuyla otomobilde yaşıyor – D20Haber
12.05.2024, Pazar
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Denizli’de genç kadın 2 çocuğuyla otomobilde...

Denizli’de genç kadın 2 çocuğuyla otomobilde yaşıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2018 Perşembe - 19:13Güncelleme: 24 Mayıs 2018 Perşembe - 19:13
Denizli’de genç kadın 2 çocuğuyla otomobilde yaşıyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde eşi cezaevinde olan genç kadın, biri 2 yaşında diğeri 7 aylık iki çocuğuyla otomobilin içinde yaşıyor.

Isparta’da yaşayan 25 yaşındaki Aysun Gezgin, eşinin cezaevine girmesi üzerine iki çocuğuyla Çivril’i Akçaköy Mahallesi’ndeki kayınbiraderinin yanına geldi. Beraberinde kayınpederi ve kayınvalidesi de olduğu için, tek odalı ev onlara tahsis edildi. Aysun Gezgin, çocuklarıyla birlikte otomobilin içinde yatarken, kayınbiraderi de ailesiyle birlikte meraya kurduğu çadıra çıktı.

Topladıkları hurdaları satarak yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen genç kadın, “Eşim cezaevine girdikten sonra annem ve babamla kayınbiraderimin yanına geldim. O burada köyün çobanlığını yapıyor. Köylünün verdiği odada yaşıyor. Babamla annemi oraya yerleştirdik. Ama ben çocuklarımla arabanın içinde yatmak zorunda kaldım. Kayınbiraderim de kurduğu çadırın içinde yaşıyor. Kızım hasta kayın babam engelli çalışamıyor. Hiçbir gelirimiz yok. Sağlık güvencemiz yok. Kaldığımız yerde banyo tuvalet yok caminin tuvaletini kullanmaya çalışıyorum. Eşim gelinceye kadar yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Kaynak: yesilcivril.com