Doğaç Yapı’nın küçük bir dükkandan grup şirketine giden hikayesi – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Doğaç Yapı’nın küçük bir dükkandan grup...

Doğaç Yapı’nın küçük bir dükkandan grup şirketine giden hikayesi

A- A+
Veli Yunus Ünal / D20HABER
Yayınlanma: 11 Eylül 2023 Pazartesi - 14:24Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi - 14:28
Doğaç Yapı’nın küçük bir dükkandan grup şirketine giden hikayesi

Denizlili iş insanı Sedat Doğaç, 3 metrekarelik küçük bir dükkanda başlayan iş hayatını, bugün yapı sektörüne ürün tedarik eden grup şirketin yönetim kurulu başkanı olarak sürdürüyor. 54 kişinin istihdam edildiği Doğaç Yapı, Antalya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şubeleri bulunuyor.

Doğaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Doğaç, gazeteciler ile bir araya geldiği toplantıda, iş hayatını ve grup şirketi olan Doğaç Yapı’nın kuruluş öyküsünü anlattı. Babası Zekai Doğaç’ın 1960’lı yıllarda Yıldız Teknik Üniversitesinde makine mühendisliği okuduğunu, bu arada çilingirlik mesleğini öğrendiği aktaran Doğaç, babasının üniversite eğitimi sırasında bir Yahudinin yanında çilingirlik mesleğini öğrendiğini, 1963 yılında anahtar makinasıyla Denizli’ye gelip mesleği icra etmeye başladığını söyledi.

“KÜÇÜK BİR KULÜBEDE MESLEĞE ADIM ATTIM”

Kendisinin de okulu bırakıp babasının yanında çalışmaya başladığı kaydeden Doğaç, “1982 yılında okulu bıraktığımda Merkez Bankasının karşısında, küçük bir kulübede, 90 santime 3,5 metre bir dükkanda bu mesleğe adım attım. Bir süre babam ile çalıştıktan sonra ayrı bir iş yeri açtım. 1988’e kadar Çınar’daydım. 1988’de Demirciler Caddesi’nde ikinci iş yerimi açtım. Orada ‘anahtarın yanında kilit, kapı kolu satalım’ derken Doğaç Yapı’yı 1990 yılında kurdum. Bugün Doğaç Yapı, hırdavat sektöründe yoluna devam ediyor” dedi.

MOBİLYA İMALATÇILARINA TEDARİK

Doğaç Yapı olarak mobilya imalatçılarının teknik malzeme ve aksesuarların tedarikçiliğini yaptıklarını ifade eden Doğaç, kapı kolundan kulplara, ankastreden evyeye kadar evde kullanılabilen eşyaların tedariğini yaptıklarını söyledi.

54 KİŞİLİK İSTİHDAM

Denizli merkezde 36 kişilik bir ekip olduğunu, Antalya ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de mağazaları bulunduğunu , toplamda 54 kişilik bir istihdam yarattıklarını belirten Doğaç, “Grup şirketi olarak bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kayıtlı 30 binin üzerinde ürün gamımız var. Her ay faturası kesilen 17-18 bin civarında” diye konuştu.

BİR ODAYI MİNİ MÜZEYE ÇEVİRDİ

Anahtarcılık yaptığı dönemde kullanılan makinalar ile anahtarları bir arada toplayarak şirket binasında bir odayı müzeye çevirdiklerini söyleyen Doğaç, “Benim doğuşum babamdan dolayı anahtarcılık. Oradan buralara geldik. Anahtarlara olan düşkünlüğümüz mesleğimizden. Mevcut bir düzenim var ama değişik yerlerden tedarik ettiğim anahtarları da bu bünyede topluyorum” ifadelerini kullandı.