Eski hükümlülere iş kurma desteği – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Eski hükümlülere iş kurma desteği

Eski hükümlülere iş kurma desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ocak 2018 Cuma - 16:47Güncelleme: 12 Ocak 2018 Cuma - 16:48
Eski hükümlülere iş kurma desteği

Denizli’de eski hükümlülere, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğiyle eğitim verilerek, kendi işlerini kurabilmelerinin kapısı aralanıyor.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR arasında 5 Aralık 2017’de denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülere kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, iş arama ve kurma süreçlerinde yanlarında olmak, ihtiyaç duydukları bilgi ve iletişim yöntemlerini öğrenmelerini kolaylaştırmak amacıyla protokol imzalandı.

Bu protokol kapsamında ilk grup geçtiğimiz günlerde eğitime alındı. “İş Kulübü Eğitimi”ne katılanlara “çalışmak isteyen herkese göre bir iş” olduğu düşüncesinden yola çıkılarak iş arama stratejilerini geliştirmeleri ve eylem planlarını uygulayabilmelerini sağlamak üzere bilgiler verildi. Eğitimde, kendini tanıma ve mesleki eğilimlerinin farkına varma, iş arama ağlarını genişletme, telefon görüşmeleri, CV çeşitleri ve hazırlama teknikleri, mülakat çeşitleri ve teknikleri, girişimcilik, beden dili ve kendini ifade etme konuları üzerinde duruldu.

Ayrıca KOSGEB’den Engin Karaman, katılımcılara KOSGEB’in hibe ve destek programları konusunda bilgiler sundu. İŞKUR’dan İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Görücü ise, kendi işini kurmak isteyenlerin hibe programlarına nasıl başvuru yapacaklarını anlattı ve başvuru süreci hakkında bir kılavuz sundu.