Engelliye 65 bin, eski hükümlüye asgari ücretin 15 katı hibe desteği – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Engelliye 65 bin, eski hükümlüye asgari...

Engelliye 65 bin, eski hükümlüye asgari ücretin 15 katı hibe desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2020 Cumartesi - 12:56Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi - 13:14
Engelliye 65 bin, eski hükümlüye asgari ücretin 15 katı hibe desteği

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engellilere 65 bin, eski hükümlülere asgari ücretin 15 katı hibe desteği sağlayacak.

İŞKUR, eski hükümlüler ile engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayan projelere hibe desteği vermeye devam ediyor. Bugüne kadar farklı sektörlerde engelli ve eski hükümlüye hibe desteği sağlayan Denizli İŞKUR, 2020 yılı için ilk dönem projeleri almaya başladı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde engelliler için 65 bin liraya kadar, eski hükümlüler için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği sağlanacak.

PROJE HAZIRLAMAYA DESTEK VERİLİYOR

Söz konusu hibe kredilerden yararlanmak isteyen ve projeyi hazırlama konusunda desteğe ihtiyacı olanlara İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren “Aktif İşgücü Yetiştirme servisi, Engelli İş Koçluğu servisi ve İş Kulüpleri” aracılığı ile destek verilecek.

Engellilerin hazırladıkları projelerini doğrudan Denizli İŞKUR’a teslim edebilecekleri, eski hükümlülerin ise Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kurulları gibi) aracılığı ile İŞKUR İl Müdürlüğüne iletilmesi gerektiği belirtildi.

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüler, başvurularını 17 Temmuz’a kadar yapabilecek.