Engelli çocuğuyla yaşam mücadelesi veren anne yardım bekliyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Engelli çocuğuyla yaşam mücadelesi veren anne...

Engelli çocuğuyla yaşam mücadelesi veren anne yardım bekliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Temmuz 2020 Cuma - 12:42Güncelleme: 10 Temmuz 2020 Cuma - 12:42
Engelli çocuğuyla yaşam mücadelesi veren anne yardım bekliyor

Denizli'de, 12 yaşındaki SMA hastası oğluyla birlikte yaşayan ve günlük ihtiyaçlarını karşılayacak gelirden yoksun olan anne, tedavi için yardım istedi.

Merkezefendi’nin Karahasanlı Mahallesi'nde yaşayan 42 yaşındaki Gülhan Kayhan, 12 yaşındaki oğlu Hasan Mehmet Kayhan’ın “sinir kası hastalığı” olarak bilinen spinal muskuler atrofi (SMA) nedeniyle yatağa bağımlı olduğunu, eşinin ölümünden sonra maddi olarak zor durumda kaldıklarını, devletin verdiği bakım parası dışında hiçbir geliri olmadığını söyledi.

"BİZE EL UZANMASINI İSTİYORUM"

Engelli çocuğunun 7 yıldır cihaza bağlı yaşam sürdüğünü anlatan anne Gülhan Kayhan, "Eşim varken bir sıkıntı yaşamıyorduk. Ama eşim 4 sene önce vefat etti ve şu an çok zor durumdayız. Sadece engelli bakım maaşımız var. O da bize yetmiyor. Elektriğimiz, su faturamız, ev kirası ve medikal derken elimizde bir şey kalmıyor, yetişemiyoruz. 3 aylık birikmiş kira borcum var ve ev sahibi de evden çıkmamı istiyor. Büyüklerimizin el uzatmasını istiyorum, yardım istiyorum" dedi.

"ÇARESİZLİK İÇİNDEYİZ"

Gece gündüz oğlunun başında bulunmak zorunda olduğunu, bu nedenle çalışamadığını belirten Kayhan, "Çaresizlik içindeyiz, yardım istiyoruz. Çocuğun tedavisi olacak ama biz İzmir'e maddi durumumuz olmadığından gidemiyoruz" diye konuştu.

"ANNEM BENİM MELEĞİM"

Hayırseverlerin desteğini bekleyen Hasan Mehmet Kayhan ise, "Öğretmenlerim eve geliyor. Benim laptopum olmadığı için ders işleyemiyorum, geri kalıyorum. Herkes şimdi 4. sınıfa geçti, ben 3. sınıfta kaldım. Annem bana hep baktı, Annem benim meleğim, onu seviyorum. Ben iyileşmek istiyorum. Bana yardım edin, anneme yardım edin" sözleriyle hayırsever kişi ve kurumlara çağrıda bulundu.