Engelli genç ile hiçbir engeli olmayan genç kızın aşkı evlilikle noktalandı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Engelli genç ile hiçbir engeli olmayan...

Engelli genç ile hiçbir engeli olmayan genç kızın aşkı evlilikle noktalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2021 Cumartesi - 11:28Güncelleme: 27 Kasım 2021 Cumartesi - 11:30
Engelli genç ile hiçbir engeli olmayan genç kızın aşkı evlilikle noktalandı

Denizli’de, bedensel engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdüren Mehmet Cenşen, 5 yıl önce tanıştığı ve herhangi bir engeli bulunmayan Ayşe Şimşek ile önlerine çıkan tüm engelleri aşarak dünya evine girdi.

Doğuştan bedensel engelli olması nedeniyle tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdüren 23 yaşındaki Mehmet Cenşen, 5 yıl önce sosyal medya üzerinden 18 yaşındaki Ayşe Şimşek ile tanıştı. Buradan konuşmaya başlayan ikili, zaman zaman bir araya geldi. Birbirlerine aşklarını dile getiren gençler, evlilik kararı aldı. Ancak, Ayşe Şimşek’in ailesi, kızlarının Cenşen’in bedensel engelinden dolayı evlenmesine karşı çıktı.

Birbirini seven Cenşen ve Şimşek aileleriyle bir araya gelerek ikna etti. Düğün hazırlıklarına başlayan çift, nikah masasına oturarak dünya evine girdi. Ailelerini zor da olsa ikna eden çift, mutlu bir beraberliğe imza attı.

"ÖNÜMÜZE ENGELLER ÇOK ÇIKTI"

Önlerine bir çok engel çıkmasına rağmen evlendiklerini, ailesiyle barıştıklarını ve çok mutlu olduklarını söyleyen Mehmet Cenşen, “Bundan 5 yıl önce sosyal medya hesabı üzerinden tanıştık. 5 yıldan beri ayılıp barışma oldu ama şu an beraberiz ve evliyiz. Önümüze engeller çok çıktı. Sadece benim tekerlekli sandalyede olmam onlar için engeldi. Biraz sıkıntılı oldu ama sonu mutlu oldu. Ailesi de burada zaten, barıştık ve mutluyuz” dedi.

Gelin Ayşe Şimşek ise “Yıllar önce tanışmıştık. Sonra buralara kadar geldik. Önümüze çok engel çıktı ama işte biz vazgeçmedik ve sonra böyle oldu. Çok heyecanlı ve mutluyum” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)