Çal’da 30 çocuk sünnet ettirildi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Çal’da 30 çocuk sünnet ettirildi

Çal’da 30 çocuk sünnet ettirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Haziran 2018 Perşembe - 16:28Güncelleme: 21 Haziran 2018 Perşembe - 16:28
Çal’da 30 çocuk sünnet ettirildi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Çal Kaymakamlığı ve Çal Belediyesi işbirliğiye 30 çocuk hastane ortamında sünnet ettirildi.

Çal Devlet Hastanesinde düzenlenen 3. Geleneksel Sünnet Şöleni’ne Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, İlçe protokolü, Çal Devlet Hastanesi yönetimi ve sünnet çocuklarının aileleri katıldı.

Çal Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Oğuzhan Zorlu, törende yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte 30 çocuğu sünnet ettirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de Çal’daki sünnet şöleninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Sünnet aslında bir cerrahi müdahaledir ve ehil ellerde doktorlar tarafından yapılması gerekir. Son üç yıldır düzenlenen kanunlar ile sünnetin hastanelerde steril koşullarda hekimler tarafından yapılması zorunlu hale gelmiştir. Sağlık Bakanlığımızın politikaları gereği merkez hastanelerde ne varsa İlçe hastanelere de o hizmeti ulaştırabilmek amacıyla ilçelerimizde başlatmış olduğumuz sünnet işlemlerini ilk kez Çal’da törensel hale getirdik. Üç yıldır bizlere bu anlamda desteklerini esirgemeyen, çocuklarımızın kıyafetlerinden, hediye ve törenlerine, kına gecesine kadar her şeyini sağlayan Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Çal esnafımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bugün elleri kınalı çocuklarını sünnete getiren siz anne ve babalara inşallah yarın elleri kınalı şekilde çocuklarımızı askere göndermeyi, sonrasında damatlıklarını da Allah nasip etsin. Sünnet törenimiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç de, yapılan bu organizasyonla İlçe halkının başka yere gitmesine gerek kalmadığını ve sünnet işlemini ilçede yaptırabildiğini belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz sünnet törenimiz artık geleneksel hale geldi. Bu sünnet organizasyonu için il Sağlık Müdürlüğümüz, uzman doktorlarımız ve profesyonel ekibi ile gerçekten gönülden destek veriyor ve İlçe halkımıza ücretsiz bu hizmeti sunuyorlar. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımıza büyük müteşekkirliğimizi arz ediyorum” diye konuştu.