Deniz Güneş ismi Bozkurt’ta yaşatılacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Deniz Güneş ismi Bozkurt’ta yaşatılacak

Deniz Güneş ismi Bozkurt’ta yaşatılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ağustos 2017 Pazar - 13:29Güncelleme: 6 Ağustos 2017 Pazar - 13:29
Deniz Güneş ismi Bozkurt’ta yaşatılacak

Henüz yaşamının baharındaydı. Önünde yıllar, hayalleri, görecek güzel günler vardı. Vatansever, Cumhuriyet sevdalısı ve Atatürkçü bir gençti. Ama geçirdiği iş kazası onu henüz 33’ündeyken hayattan, sevdiklerinden koparıp aldı. Ailesi de onun ismini yaşatmak için Bozkurt’u seçti. İlçede kaba inşaatı biten Gençlik Merkezi’ni Güneş Ailesi tamamlayacak ve buraya Deniz Güneş Gençlik Merkezi ismi verilecek

Mersinli olan ve uzun yıllardır Almanya’nın Bavyera Eyaleti’ne bağlı Memmingen’de ikamet eden Güneş Ailesi, acıların en büyüğünü yaşadı. 25 Temmuz’da. Oğulları Deniz Güneş (33), çalıştığı fabrikada geçirdiği iş kazasında yaşamını yitirdi. Oğullarını genç yaşta toprağa veren Fatma ve Alaattin Güneş, onun ismini yaşatmak için neler yapabileceklerini araştırmaya başladı.

Almanya’da yaşadıkları kentte Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi’nin kurucu başkanı olan baba Alaattin Güneş, dostları olan ve Urla’da yaşayan tiyatro sanatçısı ve yazar Utku Erişik’e “Oğlumuz Ege şivesini çok sever, öyle konuşurdu. Zeybek oyunları oynuyordu. Ege yöresinde Deniz’in ismini taşıyacak kültürel bir projeye destek vermek istiyoruz” dedi. Erişik de ailenin bu talebini CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer’e iletti. Bunun üzerine Karaca, Güneş Ailesi ile tiyatro sanatçısı ve yazar Utku Erişik’i Denizli’ye davet etti.

Deniz Güneş ismi Bozkurt’ta yaşatılacak

BOZKURT'TA BAŞKAN ÇELİK İLE GÖRÜŞTÜLER

Karaca ile birlikte Bozkurt’a giden Fatma ve Alaattin Güneş çifti ile Utku Erişik, Belediye Başkanı Birsen Çelik’i ziyaret ederek görüştü. Aile, oğullarının ismini taşıyacak bir kütüphane yaptırmak istediğini dile getirdi. Çelik ise, Bozkurt’ta bir Z Kütüphane ve devletin kütüphanesi olduğunu belirterek, belediyenin başlattığı gençlik merkezi projesinden söz etti, kaba inşaatı biten bu merkezi tamamlamaları durumunda Deniz Güneş ismi verilebileceğini söyledi.

SANATÇI UTKU ERİŞİK'DEN DE DESTEK

Bu öneriye Güneş Ailesi prensipte “evet” derken, tiyatro sanatçısı ve yazar Utku Erişik de yurt dışında sahnelediği oyunlardan sağlanacak geliri Deniz Güneş’in ismini taşıyacak gençlik merkezine aktaracağının sözünü verdi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizlili olmamalarına karşın ailenin Bozkurt’u seçmelerinden onur duyduğunu belirtti.

Deniz Güneş ismi Bozkurt’ta yaşatılacak